dilluns, 18 de febrer del 2013

IKEA aposta per Catalunya

La planta de producció de Valls suposa un projecte pioner de la multinacional





La multinacional sueca IKEA ha inaugurat avui la nova planta de producció tèxtil de Valls, un projecte pilot a nivell mundial mitjançant el qual es produiran coixins, edredons i protectors de matalàs que després es destinaran a les botigues ubicades al sud d’Europa. La planta ocupa 7.300 metres quadrats i està situada en una de les naus on hi ha els dos centres de distribució logístic de la firma sueca.

Quan estigui funcionant al 100%, al mes d’abril, la planta donarà feina a 89 treballadors, tots del Camp de Tarragona i la meitat d’ells de Valls, que a més estaven a l’atur. El projecte s’ha pogut materialitzar gràcies a l’acord entre IKEA i l’empresa catalana Fluvitex SL, que s’encarregarà de la gestió diària de la planta.

En l’acte d’inauguració, el director general adjunt d’IKEA  Ibèrica, Gonzalo Antoñanza, ha remarcat que l’obertura d’aquesta planta significa que “Catalunya és un lloc estratègic per a IKEA”. El projecte permetrà a la multinacional reduir considerablement els temps d’entrega en països com Espanya, França o Portugal, redundant en “preus més assequibles”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha celebrat la “implementació industrial” d’IKEA al Principat, i l’ha atribuït a una sèrie de “fortaleses” que la marca sueca ha trobat al país. Entre elles ha destacat la vocació “industrial” de Catalunya, “que s’ha de mantenir sempre”, la vocació “logística”, exemplificada en polígons com el que acull la planta, i la vocació “acollidora” de Catalunya.

Per a Puig, apostes com la d’IKEA “posen en valor el país i són necessàries per superar les dificultats actuals”. El conseller ha destacat que ha de ser la iniciativa privada qui tregui el país endavant, ja que les administracions “poden facilitar els processos i ajudar en els tràmits, però no crear llocs de treball”.

La planta de producció compta de tres zones diferenciades. En la primera es reben i es classifiquen les matèries primes; en la segona es fa la preparació de la fibra (es pesa, es farceix, es cus i s’embala); i en la tercera s’emmagatzemen tots els productes, per després distribuir-los. La creació d’aquesta planta a Valls coincideix amb el desè aniversari de l’obertura del primer magatzem logístic a la capital de l’Alt Camp.