diumenge, 10 de febrer del 2013

Foment del Treball reconeix que la via sobiranista no afecta l'economia

El president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà, remarca que l'empresariat continua apostant pel pacte fiscal

El líder dels empresaris valora positivament la política econòmica de Mariano Rajoy, especialment la reforma laboral i l'amnistia fiscal

El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà Foto: ORIOL DURAN.

El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha reconegut aquest diumenge que el procés sobiranista no afecta l'economia. Si més no així ho ha explicat en una entrevista al canal 3/24, durant la qual ha volgut remarcar que continua apostant pel pacte fiscal. Per tant, segons Gay de Montellà, la seva organització respecta el camí sobiranista que ha encetat el govern, però també insisteix que voldrien intentar negociar per aconseguir un bon pacte fiscal.
De fet, ha detallat que Foment aposta pel concert econòmic des del 1898 i, en aquest sentit, ha volgut desvincular l'aposta pel pacte fiscal d'un posicionament sobre la possible independència de Catalunya. El cap de la patronal ha afegit que si la Generalitat “està mal finançada, afecta als empresaris”.
Amb tot, ha demanat a Artur Mas que tingui més en compte les opinions dels empresaris. “Serem més útils si el camí coincideix amb les nostres necessitats”, ha explicat. I en aquest context, Gay de Montellà ha valorat molt positivament la política econòmica de Mariano Rajoy, en especial la reforma laboral i l'amnistia fiscal.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/618548-foment-del-treball-reconeix-que-la-via-sobiranista-no-afecta-leconomia.html?piwik_campaign=twitter&piwik_kwd=nacional&utm_source=twitter&utm_medium=nacional&utm_campaign=autor&f=El+Punt+Avui