diumenge, 17 de febrer del 2013

El PP dobla el pressupost al CNI amb una partida extreta de Presidència

El Ministeri de la Presidència, a mans de Soraya Sáenz, crea una "partida especial" per a "Assessorament per a la protecció dels interessos nacionals"

 

 
Més diners "transversals" pel CNI.


Si ja enguany els pressupostos generals de l'Estat preveien un augment de l'11% de la despesa en els fons reservats i fons directes pel Centre Nacional d'Intel·ligència, ara caldà sumar-hi 167,7 milions més, segons ha pogut saber Nació Digital. Un augment, sobre una partida incial de 203,7, que s'extreu d'una anàlisi detallat del pressupost del ministeri de Presidència espanyol, és a dir, qui dirigeix políticament el CNI. Deixant un remanent d'ús dels serveis secrets de 371,4 milions d'euros, a disposició de Soraya Sáenz de Santamaría responsable política dels servei d'informació.

Aquest augment de 167,7 milions, doncs, ve determinat per la partida batejada com "Assessorament per a la protecció dels interessos nacionals" del programa 912Q. Segons el document explicatiu d'aquesta assignació pressupostària, al qual ha tingut accés Nació Digital, "l'objecte d'aquest programa és atendre totes les necessitats de caràcter general que el Centre Nacional d'Intel · ligència (CNI) li ocasiona el compliment de les seves missions, entre les quals predomina la de proporcionar al Govern la informació i intel·ligència necessàries per prevenir qualsevol amenaça que afecti la independència i integritat d'Espanya, els interessos nacionals i l'estabilitat de l'Estat de Dret i les seves institucions". Un objecte que, a la vista del procés sobiranista obert a catalunya, pot despendre moltes interpretacions.