divendres, 15 de febrer del 2013

El Govern repesca un alt càrrec d'ERC

Albert Royo dirigirà la 'diplomàcia' catalana









El Govern ha recuperat un alt càrrec d'Esquerra, Albert Royo, que dirigirà la diplomàcia catalana. El membre d'ERC ha estat nomenat secretari general del Patronat Catalunya Món-Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya. Al primer tripartit havia estat secretari de Cooperació Exterior i d'Afers Exteriors (2004-2007).
En un acte presidit pel conseller Francesc Homs, l'executiu ha completat l'"estructura d'Afers Exteriors amb l'objectiu de crear una diplomàcia del segle XXI". El responsable del Departament de Presidència ha recordat que la política exterior és una "prioritat" de la Generalitat.
El caràcter público-privat de l'ens respon a la voluntat del Govern d'"implicar el màxim possible d'institucions del país en la política exterior", segons ha remarcat Homs. El conseller ha reblat que "el futur passa per establir relacions amb altres països, estrènyer lligams, intercanviar coneixement, atraure projectes i guanyar en eficiència".
Royo (Barcelona, 1977) substitueix Rosa Clavell. És llicenciat en Ciències Polítiques, Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada (UPF) i diplomat en Afers Europeus (London School of Economics).
Actualment desenvolupa la seva tasca a la Comissió Europea des de l'any 2001. És el responsable de la unitat de premsa i reporter polític de la seva Representació a Barcelona (DG COMM). Anteriorment, ha treballat a la Delegació de la Generalitat a Brussel·les.
També és professor d'Afers Europeus a la Universitat Pompeu Fabra (Idec) i ha donat classes a l'escola diplomàtica del Ministeri d'Afers Exteriors de l'Uruguai.