diumenge, 20 de gener del 2013

Un milió de signatures a favor del dret universal dels pobles a l'autodeterminació


Un milió de signatures a favor del dret universal dels pobles a l'autodeterminació

Aquesta setmana el Col·legi de Periodistes ha acollit la presentació d'una iniciativa a nivell europeu que busca el suport de mil signatures arreu de la UE per a que la Comissió Europea emmarqui legalment el Dret Universal d'Autodeterminació.

FOTO: Jordi Palmer.
Barcelona � La 'International Comission of European Citizens' (ICEC) ha presentat aquesta setmana al Col·legi de Periodistes de Catalunya una iniciativa legislativa popular a nivell europeu per a que la Unió Europea admeti al seu tractat el dret dels pobles a autodeterminar-se.

La iniciativa ha d'aconseguir el suport de mil signatures a nivell europeu per tal que la UE admeti a tràmit la proposta, per la qual cosa la ICEC ha engegat la campanya European Citizens Decide.

La ICEC compta amb un ampli suport de personalitats nacionals i també de ciutadans d'Estats europeus ja constituits. A nivell català, la proposta ja compta amb el recolzament de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de personalitats com Quim Masferrer, Toni Albà, Anna Arqué o Ada Parellada.


 http://www.tribuna.cat/la-fotografia//un-milio-de-signatures-a-favor-del-dret-universal-dels-pobles-a-lautodeterminacio-18-01-2013.html