dimecres, 23 de gener del 2013

Què diu la Declaració de Sobirania?


El Parlament reivindica que Catalunya és un "subjecte polític i jurídic sobirà"

Una imatge del panell de votació


La Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament assenyala que "el procés de l’exercici del dret a decidir serà escrupolosament democràtic" amb l'objectiu que "el pronunciament que en resulti sigui l’expressió majoritària de la voluntat popular".
Un dels punts de la proposta indica que "es dialogarà i es negociarà amb l’Estat espanyol, les institucions europees i el conjunt de la comunitat internacional".
També que "es garantirà la cohesió social i territorial del país i la voluntat expressada en múltiples ocasions per la societat catalana de mantenir Catalunya com un sol poble".
La declaració té un preàmbul que on es remarca que "el poble de Catalunya, al llarg de la seva història, ha manifestat democràticament la voluntat d’autogovernar-se".
En aquest sentit recorda que "el parlamentarisme català té els seus fonaments en l’Edat Mitjana, amb les assemblees de Pau i Treva i de la Cort Comtal".
Així mateix es constata que "les dificultats i negatives per part de les institucions de l’Estat espanyol, entre les quals cal destacar la sentència del Tribunal Constitucional 31/2010, comporten una negativa radical a l’evolució democràtica de les voluntats col·lectives del poble català dins de l’Estat Espanyol i crea les bases per una involució en l’autogovern, que avui s’expressa amb total claredat en els aspectes polítics, competencials, financers, socials, culturals i lingüístics".




2 comentaris :

Anònim ha dit...

estupendo (lolín)

Rosa Mary ha dit...

Cada vegada som mes a prop