dimecres, 23 de gener del 2013

Duran es disculpa per les declaracions de la portaveu d'Unió sobre la seu embargada de CDC


En un tuit des de Xile, el líder d'Unió assegura que UDC és "al costat de CDC, defensant la presumpció innocència", i es disculpa per les declaracions de la portaveu dels democristians, Marta Llorens


El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut rebaixar la tensió creixent, en les darreres hores, entre els dos socis de la coalició nacionalista arran de la declaració de la federació de Barcelona de CDC de rebuig cap a ell mateix. En un tuit des de Xile, on es troba en viatge oficial amb el govern espanyol, el líder d'Unió s'ha disculpat per les declaracions de la portaveu dels democristians, Marta Llorens, que ahir va retreure a CDC l'embargament de la seva seu nacional per fer front a la fiança de 3,2 milions que li va imposar el jutge com a responsable civil a títol lucratiu pel cas del desviament de fons del Palau de la Música. "CDC de Barcelona vol enfonsar el president? Per presentar qui? Més valdria que es preocupessin per l'embargament de la seva seu", va etzibar Llorens al seu Twitter.
En un tuit aquest matí, escassament una hora i mitja abans de la votació al Parlament de la declaració de sobirania, Duran ha dit: "A Xile m'arriba el ressò d'un tuit d'Unió en referència a la seu embargada de CDC. Demano disculpes. Som al costat de CDC defensant la presumpció d'innocència".
El pronunciament del líder d'Unió arriba poques hores després que ell mateix, i també a través d'un tuit des de Xile, qualifiqués la declaració de la federació de Barcelona de CDC de "gravíssima irresponsabilitat" i reclamés un pronunciament de la cúpula convergent a nivell nacional. De fet, el mateix Artur Mas, president de la Generalitat i també de CiU, havia tret importància, hores abans, a la polèmica engegada per la federació barcelonina, i va insistir que la declaració no s'havia de llegir "com un problema dins la federació" de CiU, malgrat que també va llançar un avís als seus perquè sàpiguen prioritzar el procés del dret a decidir que vol encetar el Govern. "Som davant una operació de país d'una envergadura i una transcendència molt grans. Hem de deixar una mica de banda allò que no és fonamental o principal", va recalcar el president.

http://www.ara.cat/politica/Duran-declaracions-Llorens-embargada-CDC_0_852514845.html

#DuranDimissó #DuranFotElCamp