dimecres, 2 de gener del 2013

Multitudinari comiat a Moisès Broggi



La societat civil i el món polític acompanyen a la família i els amics en el funeral del doctor

Mas convida a “seguir el seu camí i el seu exemple” i la presidenta d'Òmnium afirma que ha deixat “una llavor que hem de regar”


El president de la Generalitat, Artur Mas, arriba al tanatori acompanyat de la seva esposa Foto: ACN.

Unes tres-centes persones han assistit aquest dimecres al matí al funeral pel reconegut doctor Moisès Broggi, al tanatori de Les Corts de Barcelona. La família i els amics del cirurgià han estat acompanyats per nombrosos representants de la societat civil i el món polític de Catalunya. El president de la Generalitat, Artur Mas, o antecessors seus en el càrrec com Jordi Pujol i Pasqual Maragall, s'han barrejat amb personalitats com la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, o el doctor Joaquim Barraquer. Artur Mas ha convidat els catalans a “no oblidar” i seguir “el seu camí i el seu exemple”. Muriel Casals també ha explicat que Broggi ha deixat plantada “una llavor que hem de regar”.
Un cop ha finalitzat el funeral, Broggi serà enterrat en una cerimònia íntima al cementiri del Port de la Selva, on el metge estiuejava i n'és fill adoptiu.
La capella ardent es va obrir ahir a la tarda i va rebre la visita de nombroses personalitats, entre ells el doctor Ignasi Barraquer, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, l'exconseller Ernest Maragall o el cineasta Pere Portabella.
Les lloances a Moisès Broggi han estat constants des que es va conèixer la seva mort dilluns a primera hora, que li va arribar sense patiment i a casa seva, tal i com explicaven ahir els seus fills i la seva dona, Angelina Trias. Des del món mèdic s'ha valorat la seva gran professionalitat i entrega als pacients, així com el seu humanisme. Des de l'àmbit polític, s'ha recordat el seu compromís amb Catalunya i la independència, molt intens i públic els últims anys.
Darrera actualització ( Dimecres, 2 de gener del 2013 12:59 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/606924-multitudinari-comiat-a-moises-broggi.html