dimarts, 8 de gener del 2013

Mas encomana a Mas-Colell muntar la hisenda catalana


L'executiu aprova un decret de reestructuració del departament d'Economia que preveu desplegar l'Administració Tributària de Catalunya

 
Primer pas per formalitzar la hisenda pròpia. Foto: QS/ND

Primer pas per a la creació d'una Hisenda catalana, tal i com determina el pacte de governabilitat signat entre CiU i ERC. El consell executiu ha aprovat aquest matí el decret de reestructuració del Departament d'Economia i Coneixement, a mans del conseller Andreu Mas-Colell,  que preveu la creació de la Secretaria d'Hisenda amb l'objectiu de desplegar l'Administració Tributària de Catalunya.

Segons el decret, l'Agència Tributària de Catalunya serà l'encarregada de "la gestió, la liquidació, la inspecció i la recaptació dels tributs propis de la Generalitat així com els tributs estatals cedits". De moment, la responsabilitat de l'ATC recaurà sobre Georgina Arderiu, professora de  Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona i amb una àmplia experiencça en departaments financers del sector públic.El Govern espera que aquesta administració tributària estigui operativa a mitjans de 2014 a tot estirar.
 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Doncs esperem que sigui durant aquest any el 2013, 2014 serà massa tard