dimecres, 9 de gener del 2013

Losantos, indignat per les «coces a la cara» de Mas a Rajoy i Felip


 
Felip de Borbó, Mariano Rajoy i Artur Mas, a Figueres durant la inauguració del TGV. Foto: Ministeri espanyol de Foment.

El discurs que Artur Mas va pronunciar, ahir, durant la inauguració del TGV Barcelona-Figueres, en presència de Mariano Rajoy i de l'hereu de la corona espanyola, Felip de Borbó, ha enervat bona part dels opinadors espanyols. El periodista Federico Jiménez Losantos es mostra indignat, avui a El Mundo , per "la capacitat d'humiliació dels que representen a tots els espanyols", i assegura que "pagaria a plaer l'AVE Figueres-Lausana per poder-los perdre de vista".

Des de la seva perspectiva, Rajoy i Felip de Borbó "van patir un afront públic pel cúmul de mentides del separatisme català, en les que Mas es mou amb àmplia facilitat (...). Digué que Catalunya és la comunitat que més aporta a Espanya. Mentida. Digué que és la que menys inversió rep. Mentida. Digué que la inversió de l'AVE no és un gest de generositat, sinó del pagament d'una part del que se'ls deu. Mentida. Vaja, que no els va donar coces a la cara perquè el príncep i Mariano són altíssims".

L'ABC sosté que Mas "no es cansa de mentir" i que "uns quilòmetres d'AVE no li faran canviar els seus ímpetus separatistes", i Libertad Digital, citant fonts populars, assegura que Mas "va estar insegur" i que "només es fa el gallet davant dels seus, davant dels públics".

Menys exaltat es mostra l'editorial de La Razón, que assegura que Mas va estar "força mesurat" i ressalta, com a positiu, que la líder del PSC a Madrid, Carme Chacón, utilitzés el mateix símil ferroviari que Mariano Rajoy "com a exemple de la força de la unitat".