dimecres, 16 de gener del 2013

Llanos de Luna exigeix posar la bandera espanyola als col·legis


Porta al Jutjat l'ajuntament de Corbera de Llobregat per no complir els requeriments de d'hissar la bandera espanyola a "tots els edificis públics"


Serà la intenció general posar la bandera espanyola als col·legis? Foto: Jordi Borràs  
 L'ofensiva de la delegació del govern espanyol a Catalunya contra els ajuntaments que no volen hissar la bandera espanyola en els edificis públics continua, i ara per via judicial. Així ho està patint el consistori de Corbera del Llobregat que aquest dilluns va rebre un requeriment del Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona instat per la delegació que dirigeix Maria de los Llanos de Luna per tal que hissi l'ensenya estatal a tots els edificis públics del municipi com el "col·legi, la biblioteca o la zona esportiva".

Segons la demanda judicial a la que ha tingut accés Nació Digital, el procediment es va iniciar per la denúncia presentada al Defensor del Pueblo per un ciutadà de la vila, Orlando Huerga, que reclamava penjar la bandera espanyola a l'edifici consistorial. La denúncia va arribar a la subdelegació del govern espanyola que va requerir l'Ajuntament hissar-la a la façana. Segons ha assegurat l'alcalde, Manel Ripoll, en declaracions a Nació Digital, el consistori va complir amb l'ofici i va hissar la bandera espanyola a l'Ajuntament.

Però el requeriment de la delegació del govern espanyol, explica Ripoll, va anar més enllà recordant que "s'havia de penjar a tots els edificis públics com ara el col·legi, la biblioteca i la zona esportiva". Una petició que el consistori no va complir al·legant que "la situació econòmica i financera de l'Ajuntament no permetia comprar pals i banderes per instal·lar-los a tot arreu on demanava la representació del govern espanyol a Catalunya".

Ara, la delegada del govern espanyol ha encetat la via judicial a través d'un recurs contenciós-administratiu ordinari pel compliment de l'ordre atesa la "inacció" o "inactivitat· de l'Ajuntament de Corbera del Llobregat. Ara l'Ajuntament té 20 dies per personar-se a la causa aportant l'expedient administratiu del cas. "Estem sorpresos", afegia l'alcalde a Nació Digital pel requeriment judicial rebut.