dimarts, 22 de gener del 2013

L'ANC envia cartes als diputats de la CUP i del PSC per demanar-los que aprovin la declaració de sobirania


La pressió a les dues formacions creix a mesura que s'acosta l'hora de la votació · Us oferim les dues cartes enviades
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha enviat cartes als diputats del PSC i la CUP per demanar-los que demà votin afirmativament a la declaració de sobirania presentada per CiU, ERC i ICV al Parlament de Catalunya. A més, faciliten les dades i els models de carta perquè qui ho vulgui pugui enviar-la des de la seva adreça de correu.
A continuació, us oferim el contingut de les cartes enviades.
Als diputats de la CUP:
'Segons els mitjans de comunicació sembla ser que els tres membres del grup CUP votaran tres coses diferents o dues de diferents. Això seria un frau sagnant a la Nació Catalana, a totes aquelles persones que han sortit al carrer a manifestar-se i a totes aquelles persones que han patit humiliacions, persecució, tortures, presó i mort des de 1714, per defensar la dignitat i, precisament, la sobirania de la Nació Catalana: de la Franja, de la Catalunya Nord, del País Valencià, de les Illes i del Principat.

Som molts, dins i fora de la CUP-AE, que consideraríem un autèntic
disbarat desorientar els ciutadans i alinear-se amb la bancada de la por, és a dir, amb el  NO o amb l'abstenció. Ara, la prioritat és crear un tsunami polític sobre la Sobirania i que ha d’anar des de la dreta fins a l'esquerra política, i que té com a únic objectiu deixar constància que el subjecte jurídic i polític és el poble català.
Defensem que hi ha una sola nació, la nació catalana, i aquesta nació està conformada per un sol poble: el poble català. Si aquest poble no és capaç d’unir-se per declarar-se sobirà, aleshores tots els catalans, tots els ciutadans, dels Països Catalans, visquem a Mallorca, al País Valencià, al Principat o a la Franja, acabarem no tenint ni present ni futur, deixarem d’existir.
Amb aquest acte solemne de sobirania s’aconseguirà provocar un trencament constitucional radical, que és el que interessa en aquests moments.
Per a tot això li demano, en nom de les generacions actuals i futures de catalans i catalanes, que demà, al Parlament, justament per lleialtat amb el poble dels Països Catalans, voti a favor, sense fissures, de la Declaració de Sobirania que votaran una majoria de diputats amb l’objectiu d’avançar cap a l’alliberament de Catalunya i poder, així, ajudar millor a l’alliberament de la resta de la nació.
Visca Catalunya lliure! Visca els Països Catalans lliures!'
Als diputats del PSC:
'Segons els mitjans de comunicació sembla ser que els diputats del PSC no estan disposats a assumir, com a propi, el text de la Declaració de Sobirania que han pactat la resta de partits catalanistes del nostre Parlament i en la redacció del qual sembla que han tingut la oportunitat de participar-hi.
Som molts, dins i fora del PSC, que consideraríem un autèntic disbarat alinear-se amb la bancada de la por, és a dir, amb el NO o optar per una abstenció en un punt que pot ser transcendental per al futur del nostre país. l'abstenció, avui i ara, no és una opció políticament correcte. I no ho és per a un partit amb la història del PSC i del socialisme català, que en moltes ocasions ha estat el primer defensor de les llibertats nacionals catalanes i que, en les diverses ocasions que el nostre Parlament ho ha tractat, ha votat sempre a favor del reconeixement de Catalunya com a nació i que, com a tal, no renuncia al dret d'autodeterminació. Ara és l'hora de portar a la pràctica tot això pel que els catalans hem lluitat durant molts anys: ser reconeguts com a nació. I com a ciutadans de tal nació, el poble català és el subjecte jurídic i polític de la sobirania, més enllà del que diguin lleis i constitucions que no deixen de ser normes temporals.
Per a tot això li demano, en nom de les generacions actuals i futures de catalans i catalanes, que demà, al Parlament, justament per lleialtat amb el poble de Catalunya, voteu a favor, sense fissures, de la Declaració de Sobirania que votaran una majoria de diputats amb l’objectiu de poder convocar una consulta o referèndum que ens permeti conèixer el futur que volem els ciutadans de Catalunya per a la nostra nació. Per a l'ANC aquesta consulta ens ha de permetre avançar cap a l’alliberament de Catalunya però també volem que vostès, si així ho decideixen, puguin defensar democràticament altres opcions.
Visca Catalunya!'

http://www.vilaweb.cat/noticia/4076431/20130122/lanc-envia-cartes-diputats-cup-psc-demanar-los-aprovin-declaracio-sobirania.html