dilluns, 28 de gener del 2013

La Vanguardia, portada d’insult a les classes mitjanes i populars

“Catalunya apuja encara més l’alt nivell de pressió fiscal” era el titular de portada d’aquest diumenge, resulta però que la mesura afecta només les grans rendes del país i mínimament


La capçalera del Grup Godó parla de Catalunya com la regió europea amb els impostos més alts i s’oblida dels veritables causants d’aquesta situació; cap referència a l’espoli fiscal que patim els catalans, ni als incompliments del govern espanyol. Però el més pervers del titular és que el Grup Godó juga a incendiar les classes populars i mitjanes contra el Govern de Catalunya i no contra el Govern d’Espanya a qui els Godó  tenen un tracte especial, sobretot des del 25N. Pel grup Godó és motiu de portada que els treballadors amb un sou anual brut de més de 110.000 euros tinguin un increment fiscal de 159 euros a l’any i els de més 220.000 euros els toqui desemborsar-ne 2993. Esperem que tot plegat no sigui pels impostos que el Comte i amics han de pagar.


 Massa semàfors vermells a Catalunya i pocs a Espanya

Malgrat que el Grup Godó és un dels grups més afavorits econòmicament, fins al moment, tant pels govern del tripartit com el de CiU, la seva actitud vers Catalunya i el seu Govern s’ha anat agrint i resta molt lluny del tracte de seda que ara rep el Govern d’Espanya. La dependència econòmica de Madrid sembla que pot més a l’hora d’explicar l’actualitat econòmica i política i poques vegades La Vanguardia  tracta amb duresa els incompliments constants del govern espanyol. Un exemple és que no sols no han posat cap semàfor vermell al president Rajoy sinó que aquest mateix dissabte tenen la barra de posar un semàfor verd al president espanyol per haver renovat les ajudes al sector de l’automòbil. Madrid paga millor que el Govern de la Generalitat?

El Grup Godó, un mitjà adaptatiu que ha triat Espanya

El Grup Godó sembla que ha triat ser subsidiari de Madrid i no ser el Grup de Comunicació al costat del poble que podria ajudar a fer possible una Catalunya independent. Malgrat que el cap del Grup Godó, Javier Godó, ha arribat a ser vicepresident de La Caixa i és considerat un dels personatges més influents a Catalunya, la seva deriva a favor del Govern Espanyol és també una traïció a Catalunya, intentar rebentar el procés cap a l’estat propi que una majoria de catalans vol, n’és la prova evident.