dissabte, 26 de gener del 2013

“La poca qualitat democràtica del Govern Espanyol”


Ho ha dit el conseller Francesc Homs, ha assenyalat que la reacció del govern espanyol a la declaració de sobirania ho denota.


El conseller ha dit que després d'un menyspreu inicial, "han passat a encarregar un informe a l'Abogacia General de l'Estat, cosa que mostra saber-ne molt poc". Homs ha puntualitzat que la declaració de sobirania "només és una declaració política". En referència a la proposta del govern espanyol d'implantar la Llei d'unitat de mercat, el Govern no es tanca en banda, però Homs ha assenyalat que n'estudiaran "la lletra petita", perquè no es converteixi en una llei que requereixi "més burocràcia"
 
Espanya, no a la democràcia

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assenyalat que és "desconcertant" l'actitud del Govern espanyol davant la declaració de sobirania aprovada dimecres al Parlament. Segons Homs, després del "menyspreu" durant les primeres hores posteriors a la seva aprovació, "com ja van fer amb la manifestació de l'Onze de Setembre", "han passat a encarregar un informe a l'Abogacia General de l'Estat". Aquesta acció, ha dit, demostra "una gran incoherència" per part de l'Estat i, a més, "denota saber-ne molt poc sobre la qüestió, ja que la declaració aprovada és només una declaració política". 
 
Per Homs, "el més preocupant" és que no es tingui en compte que l'expressió del Govern de Catalunya "per reflectir allò que el poble va dipositar a les urnes és una expressió de sentit polític i compromís democràtic". El conseller s'ha mostrat "inquiet per la poca cultura democràtica" del Govern de l'Estat, "perquè cada expressió democràtica que nosaltres fem, es qüestionen si la fem bé; enlloc de pensar que darrere aquesta acció hi ha democràcia".

Liquidar les autonomies 
 
Preguntat sobre la llei que ha aprovat aquest divendres el Consell de Ministres i que pretén eliminar traves burocràtiques per a les empreses i els emprenedors, Homs ha assenyalat que el Govern l'estudiarà "a fons". 
 
El conseller ha assenyalat que es farà en base a dos criteris. En primer lloc que la nova llei "realment respongui a facilitar que l'economia vagi bé". En aquest sentit, Homs ha recordat que el Govern ja ha treballat en aquesta línia amb les lleis òmnibus, "i ara volem mirar si per culpa de la nova llei això podria quedar avortat". I ha afegit que "caldrà mirar-s'ho bé perquè les noves directrius responguin als interessos reals del país i no siguin una excusa que impliqui encara més burocràcia". 
 
En segon terme, Homs ha assenyalat que el Govern estudiarà si amb la Llei d'Unitat de Mercat "queda preservat l'autogovern". Segons el conseller, "el Govern del PP fa un discurs, que nosaltres no compartim, sobre el fet que l'autogovern fa nosa". I ha afegit que, amb tot, "procuren que soni bé, per anar detraient capacitat d'autogovern, fent veure que millora l'economia".