dilluns, 21 de gener del 2013

La Caixa amaga els avantatges econòmis de la independència


En el seu informe “L’economia de Catalunya: diagnòstic estratègic” l’entitat aposta per un acord amb Espanya per sortir de la crisi, però amaga l’espoli que patim


Malgrat que La Caixa diu que l’informe no necessariament reflecteix la seva opinió i que aquesta correspon als seus autors no dubte en utilitzar les conclusions per dir que els desacords amb Espanya perjudiquen greument l’economia, i en una exasperant neutralitat aposta clarament per un acord entre el Govern de Catalunya i el Govern Espanyol  i acabar amb el que ells diuen “el conflicte que arruïna l’economia”, referint-se lògicament a la seva. En l’informe ni tant sols aposta clarament pel pacte fiscal, tant sols reclamen una millora del finançament i obvien la voluntat en aquests moment majoritària a Catalunya d’anar cap a l’estat propi, com a mesura clara que millorarà l’economia dels catalans. 
 
Perquè no fa La Caixa un estudi sobre la viabilitat econòmica de la independència?

Sembla increïble que la principal entitat financera del país, de l’estat i fins i tot d’Europa, nascuda des de la societat civil catalana i avui segrestada per executius sense cap estima al país hagin estat incapaços de fer un estudi sobre la viabilitat econòmica de Catalunya. Volen mantenir el seu status de persones privilegiades i en aquest sentit sacrifiquen l’esperit dels fundadors de La Caixa en benefici de les elits i els lobbys de poder.

La Caixa contra el Govern de la Generalitat


Des del directe!cat hem explicat en més d’una ocasió com Espanya i d’acord amb els màxims executius de l’entitat catalana ha traçat un pla per l’espanyolització de La Caixa i el perill pel procés cap a l’estat propi que comporta aquesta situació. L’informe és un pas més en aquest sentit; falsejar la realitat i abocar per retornar a negociar amb Espanya el repartiment de la misèria.

Amb la independència hi guanya Catalunya, però és clar hi perden Fainé i el que representa


Aquesta és la realitat, Catalunya és viable econòmicament i avui una majoria de catalans aposta clarament per la independència, la democràcia tant sols fa por a les elits i entre elles als directius de La Caixa i dels lobbys de poder, i per tant queda clar que ho es guanya la partida o  o en sortirem tots perden. 

http://directe.cat/272604