dilluns, 14 de gener del 2013

Junqueras renuncia als privilegis com a cap de l'oposició


Declina el sobresou, l'oficina, assessors i el cotxe oficial que li pertoca

De Gispert, amb Junqueras, en una foto d'arxiu

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que declina “tot allò que li costi diners” a l’erari públic com a cap de l’oposició. És a dir, el líder de la formació republicana renuncia al sobresou, assessors, oficina i cotxe que li pertoca per aquest càrrec.
En declaracions a El món a Rac-1, ha explicat que "nosaltres renunciem a aquest complement al salari de la mateixa manera que renunciem a que hi hagi una oficina específica perquè en tenim prou amb la que ens pertoca com a grup parlamentari. El cotxe oficial tampoc no el farem servir".
Segons la llei, al cap de l'oposició li correspon el tractament d'honorable senyor. Té un lloc destacat en els actes protocolaris i el president de la Generalitat l'ha de consultar en els temes importants. Uns privilegis que sí que vol Junqueras que, en canvi, renunciarà a tots els beneficis que costen diners.
Junqueras farà com Artur Mas i Joaquim Nadal, que al seu dia ja van rebutjar el complement de sou previst per llei. Però a més, el president d'Esquerra Republicana també renuncia a les dues persones a càrrec i al vehicle que havien tingut els seus antecessors.