dilluns, 7 de gener del 2013

Espanyolitzen un poble de l'Alt Penedès!!!



Diversos noms de carrers i cases del nucli de Lavern (Alt Penedès) apareixen traduïts al castellà


El tranquil poble de Lavern s'ha llevat en "territori espanyol". Els noms dels carrers i places s'han cobert amb cartells traduïts al castellà i que exhibien a més, el segell de la Falange Española. "Calle Conde de Lavern", "Antonio Casas Nuevas" o "Calle de la Escuela Nacional" són alguns exemples d'aquesta bretolada que va aparèixer el dia de Reis escampada per tot el poble. 
 
C’S i PPC a l’aguait de com fer-ho en altres llocs!!!!

A més, diverses cases han vist com el seu topònim també s'ha traduït i fins i tot han rebut amenaces per exhibir estelades als balcons amb frases com "Quita este trapo separatista para pedir perdón a DIOS y a la PATRIA o en el transcurso de los días te enviaremos el GRANDIOSO EJÉRCITO ESPAÑOL". El petit Centre d'Atenció Primària de Lavern s'ha reconvertit en una caserna de la guàrdia civil i la plaça del Centre, rovell de l'ou de la festa major, s'ha despertat decorada amb banderoles espanyoles i amb el nom de "Plaza de lucimiento de los bailes de las fiestas patronales de Laverno". El Col·legi Públic de Subirats ha estat rebatejat com "Escuela Nacional" i l'Avinguda dels Països Catalans com a "Avenida de las Regiones de Aragon, Cataluña, Baleares y Valencia".

Per un dia i que no serveixi d’exemple, Albert Rivera i Sánchez Camacho poden ser els reis a Lavern!!

Però els veïns d'aquest poble s'ho han pres amb molt bon humor ja que estan acostumats a aquest tipus de bretolades que any rere any, aquesta original tradició local marca la nit de Reis. L'ombra de Wert i el seu intent d'espanyolitzar l'escola catalana ha inspirat als autors d'aquests fets que atribueixen als Reis Mags d'Orient aprofitant que es troben repartint els regals durant tota la nit.