dijous, 31 de gener del 2013

El que faltava! Si tens Cullongs ¡¡ digues la veritat , Sangonera ¡¡ / Monago reclama que "s'acceleri" la investigació interna al PP /

El president extremeny reconeix l'"abast internacional" del 'cas Bárcenas', encara que es nega a creure que Rajoy i Cospedal hagin cobrat sobresous


ROSA S. SÁNCHEZ / PATRICIA MARTÍN / Madrid
El president extremeny, José Antonio Monago, ha reclamat aquest dijous que "s'acceleri la investigació interna i externa" impulsada pel PP per aclarir el 'cas Bárcenas', tenint en compte el seu "abast internacional". Segons la seva opinió, el cas dels suposats sobresous a càrrecs i excàrrecs del partit perjudica la recuperació econòmica "en uns moments molt difícils a Espanya". No obstant, el dirigent popular es nega a creure que el president del Govern, Mariano Rajoy, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, rebessin sobres en diners B, com assegura la informació que publica aquest dijous 'El País'.

"Estic convençut que ni Mariano Rajoy ni Dolores de Cospedal han rebut mai cap sobre en diners B. Em nego a admetre aquesta conclusió", ha dit Monago en resposta a una pregunta dels periodistes sobre si el cap de l'Executiu i president del PP i la número 2 del PP haurien de dimitir en el cas que haguessin rebut certs pagaments de l'extresorer Luis Bárcenas. "Aquesta situació no s'ha donat i no faré consideracions sobre suposicions", ha dit.

La recuperació econòmica

Monago ha reclamat, no obstant, que "s'acceleri la investigació interna i externa" que ha impulsat el PP. "La societat necessita que els partits polítics en general facin un exercici de transparència", ha dit. El president extremeny considera que informacions com la que publica aquest dijous 'El País' són "una notícia molt negativa, d'abast internacional en uns moments molt difícils a Espanya en l'aspecte polític, econòmic i social". Aquestes notícies perjudiquen, assegura, la recuperació econòmica, ja que "contribueixen a fer que no ens centrem en el que ens hauríem de centrar". Per això, ha insistit en la necessitat de "donar totes les explicacions que s'hagin de donar immediatament".

Assessorament jurídic

A preguntes dels periodistes, Monago ha dit que no coneix el comunicat que ha emès el PP en què s'apunten les "instruccions" donades a l'assessoria jurídica del partit "per a l'anàlisi de les informacions publicades i estudi de les actuacions que procedeixi exercitar". Si és així, diu, serà "perquè s'entén que la informació no s'ajusta a la realitat".

Transparència i obligació amb els ciutadans

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, també s'ha referit al tema, encara que s'ha limitat a remetre a la roda de premsa que oferirà al migdia Cospedal. Segons Gallardón, el partit actuarà "amb la transparència" que requereix el cas i "l'obligació" que el partit té "amb tots els ciutadans" de "donar àmplia informació".

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/monago-acceleri-investigacio-interna-cas-barcenas-2307171