dilluns, 28 de gener del 2013

El pla del CNI per evitar la independència

Félix Sanz, director del CNI
Els serveis secrets espanyols han desplegat una bateria de mesures per boicotejar el procés sobiranista català
Albert Ribas
El Centre Nacional d’ Intel•ligència (CNI) ja treballa per evitar la independència de Catalunya i boicotejar la feina dels partits que la promouen. Aquesta és la principal conclusió d’un article que publica la revista espanyola ‘Tiempo’, que explica com s’articula l’estratègia dels serveis secrets espanyols per boicotejar el procés sobiranista català.



L’actuació del CNI versa sobre dos punts molt clars: d’una banda, recollir la màxima informació possible de persones i projectes utilitzant tots els mitjans operatius al seu abast i, de l’altra, crear els mitjans i recolzar les persones amb capacitat per revertir la opinió pública fent servir a gent que actualment no té vinculació directa amb els serveis d’intel•ligència.

Segons la informació del ‘Tiempo’, el treball diari d’aquesta operació és responsabilitat de la secretària general, Beatriz Méndez de Vigo, que tracta amb els directors d’Intel•ligència i Operacions. Pel que fa als temes més transcendentals, com per exemple tot allò que té a veure amb el president de la Generalitat, es controlen directament pel director del CNI, Félix Sanz. Aquest s’encarrega de promoure, en diferents sectors de la societat catalana, veus i iniciatives perquè els arguments contraris a la independència agafin força. Sanz va ser nomenat director de l’espionatge espanyol per Carme Chacón el juliol del 2009, quan aquesta ocupava el ministeri de Defensa.

Entre aquestes persones que ja treballen per fer fracassar el procés independentista hi figuren alts comandaments de l’espionatge espanyol amb un paper destacat durant la transició. Un dels noms més coneguts és el d' Andrés Cassinello, que va tenir un paper molt important a l’hora de convèncer el president Terradellas del seu retorn. Un altre figura rellevant juntament amb Cassinelli és l’ex director del Cesid, antecessor del CNI, el tinent general Javier Calderón.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/01/el_pla_del_cni_per_evitar_la_independencia_92547.php