dilluns, 7 de gener del 2013

El Nou PSC també para l'orella als municipis independentistes


Aquest dimarts el Parlament veurà una imatge inèdita: una trobada entre la direcció de l'Associació de Municipis per la Independència i el secretariat dels socialistes catalans

 

 
Pere Navarro, a la sessió d'investidura del president de la Generalitat. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

La cúpula del Nou PSC de Pere Navarro es reunirà, aquest dimarts al Parlament, amb la direcció de l'AMI, l'Associació de Municipis per la Independència. La trobada, que donarà lloc a una imatge inèdita, s'emmarca en la ronda de contactes que està mantenint l'entitat independentista que lidera l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, amb totes les formacions parlamentàries.

De fet, molts dels municipis s'han adherit a l'AMI amb el consentiment tàcit o explícit dels regidors socialistes, fins al punt que alguns dels consistoris integrants són còmodament governats pel propi PSC. Entre d'altres, destaquen els ajuntaments de Flix i de Sant Hipòlit de Voltregà, comandats per Marc Mur i Xavier Vilamala, respectivament, dos pesos pesants de l'actual cúpula socialista.

La reunió, a més, arribarà poc després dels pronunciaments sobiranistes de Joan Ignasi Elena, Laia Bonet i el propi Mur, que asseguren no haver entès la decisió de Navarro d'abstenir-se en totes les votacions que afectin al referèndum d'independència que volen promoure CiU i ERC el 2014.