dijous, 3 de gener del 2013

El Dr.Moisés Broggi es mereix una gran plaça; la d’Espanya



La petició a l’alcalde Trias que la plaça Espanya passi a anomenar-se plaça Doctor Moisés Broggi ja compta amb 2000 signatures


Lapetició creada al lloc web change.org per a recollir signatures sota el títol "Xavier Trias Alcalde de Barcelona: Modificació de “plaça d'Espanya” per la “Plaça del Doctor Moisès Broggi”" ja té 2000 signatures. “Volem que totes les "plaza España" a Catalunya, passin a anomenarse Plaça del Doctor Moisés Broggi!” en l’ereclama l’impulsor de la iniciativa i fa una crida a convertir aquest projecte en realitat perquè és una causa noble. Des del directe!cat, en l'editorial d’inici d’any, dèiem que posar “Plaça Dr. Moisés Broggi” a l’actual Plaça Espanya seria honorar la seva figura i el seu esperit profundament independentista, i seria fer justícia i destacar els valors d’un home reconegut a nivell internacional, i sobretot, suposaria començar a marcar territori.

 Arguments de pes per canviar l’actual plaça Espanya per plaça del Dr. Moisés Broggi

Són molts els arguments de pes i en el web ja n’hi ha uns quants que recollim però segurament n’hi ha molts més. Hi ha qui considera que "és important canviar el nom d'Espanya, que porta tres segles maltractant-nos, pel nom d'una persona que ha lluitat en positiu per Catalunya i per la seva gent. Per tant, canviar el nom de Plaça d'Espanya a Plaça de Moisès Broggi, seria un punt qualitatiu que guanyaria Barcelona". També qui creu que “No pot ser que una de les places més importants de la nostra ciutat, rebi el nom del país veí. El doctor Broggi és una eminència en el camp de la cirurgia, això ja seria un argument de pes, la seva qualitat com a persona i el seu patriotisme em refermen en el meu suport a aquesta proposta de canviar l'actual nom de "Plaça Espanya" pel de "Plaça del Doctor Moisès Broggi". Que totes les places de Espanya de Catalunya es diguin Dr. Moisés Broggi. A més, es pot posar perfectament el nom d’Espanya a un altre carrer o plaça i posar noms veritablement arrelats al país en llocs emblemàtics i concorreguts de pobles i ciutats ciutats.