divendres, 25 de gener del 2013

Duran especula amb la ruptura de CiU

Afirma que no li faria "cap por" que UDC es presentés sola a unes eleccions tot i que descarta fer-ho


Malgrat que s'han intentat tancar les ferides obertes ràpidament en la federació de CiU, Duran i Lleida especula amb elles. Ha assegurat mitjançant la seva carta setmanal que noli faria "cap por" que UDC es presentés sola a unes eleccions, al marge de la federació amb CDC. "Tal vegada per a Unió no seria tan dolent" que per a CDC, ha assenyalat Duran i Lleida, tot afegint que "ni els reptes econòmics ni els nacionals ho aconsellen".  
 
Josep Antoni Duran i Lleida s'ha referit a la polèmica oberta per la declaració del Consell de Barcelona de CDC en què es qüestionava el seu paper al voltant del dret a decidir. El líder dels democratacristians ha assegurat que no pensa "acceptar" que es negui "l'especificitat d'Unió" i tampoc que la "menyspreïn sectàriament".

En aquest sentit, ha destacat que ni UDC ni CDC s'han presentat sols a les eleccions, tot afegint que "no em faria cap por fer-ho, però sé que no seria bo per a Catalunya". Tampoc seria bo per cap de les dues formacions, ha afegit. Ara bé, Duran i Lleida s'ha mostrat convençut que "tal vegada per a Unió no seria tan dolent, però ni els reptes econòmics ni els nacionals ho aconsellen". "Covardia? No, sentit comú", conclou.

Sigui com sigui, la crisi oberta per la "irresponsable declaració de CDC de Barcelona" és un "parèntesi tancat", ha assegurat el líder d'Unió. El text, afegeix, "ha estat a punt d'engegar-ho tot a rodar, però afortunadament hi ha qui toca de peus a terra" en referència al "suport" rebut del president, Artur Mas; de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i del secretari general de CDC, Oriol Pujol.

"És el PSOE qui mana"

Josep Antoni Duran i Lleida també ha aprofitat la seva carta setmanal per referir-se a l'actuació del PSC en la declaració de sobirania. El líder d'UDC assegura que lamenta haver de dir que "el PSC actua en clau espanyolista". "El PSOE és qui mana; no tant Rubalcaba, sinó Carmen Chacón", afirma Duran.

El president del Comitè de Govern d'UDC també assegura que "el PSC actua pensant en la Chacón candidata a les primàries socialistes espanyoles i no en la seva història i en els seus recents compromisos electorals". Tot i això, insisteix a treballar per incorporar els socialistes a la defensa de la celebració d'un "referèndum legal". 

http://directe.cat/273539