dimarts, 29 de gener del 2013

De Guindos obre la porta a una “distribució equitativa” dels esforços per contenir el dèficit

El titular d'Economia espanyol reconeix l'“esforç immens” que han fet totes les administracions en un context de recessió

El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, assegura que les autonomies estan ara en millors condicions per complir amb els objectius marcats


El comissari Europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, i el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, aquest dilluns a Madrid Foto: REUTERS.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'ha mostrat disposat aquest dilluns a realitzar una “distribució equitativa” dels esforços de reducció del dèficit entre les diferents administracions públiques.
En una roda de premsa conjunta amb el comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, De Guindos ha assegurat que en els propers dies es coneixeran les dades de tancament i aquestes demostraran l'“esforç” que han fet totes les administracions. “Totes han fet un esforç immens” en un context de “recessió profunda”, ha admès.
Preguntat per si els territoris s'haurien de beneficiar d'una eventual pròrroga del dèficit, el titular d'Economia ha garantit que el govern espanyol sempre plantejarà una distribució del dèficit “equitativa”. De Guindos ha recordat que el dèficit públic estava en uns “nivells insostenibles” i ha aplaudit la tasca de totes les administracions de l'estat per reduir-lo, en un context d'una caiguda de l'1,3% del PIB, segons dades del Banc d'Espanya.
“A partir d'aquí el govern sempre plantejarà una distribució equitativa dels esforços perquè el govern és el primer interessat que sigui així. El que és treu d'un lloc no es posa en l'altre, tots estem en el mateix projecte i en la mateixa voluntat”, ha explicat.
Millors condicions
De la seva banda, l'eurocomissari Rehn ha assegurat que les autonomies estan ara més a prop i en millors condicions per complir amb els objectius de dèficit després dels esforços realitzats. Això no obstant, no ha volgut concretar si es partidari de donar més temps a l'Estat per reduir el saldo negatiu al 3%. Sí que ha assegurat que la Comissió està decidida a donar suport a l'Estat ara que compta amb un programa ampli de reformes.
En qualsevol cas, ha insistit en la importància de mantenir els esforços per garantir una recuperació sostenible de les finances públiques. “No tinc dubtes que les reformes donaran els seus fruits, encara que calgui una mica de temps perquè es notin els efectes”, ha indicat.
Rehn ha pronosticat que el 2013 serà encara un any difícil però durant el qual també “es donarà un tomb a les coses” i es passarà de l'estabilització a la recuperació econòmica sostenible.
Darrera actualització ( Dilluns, 28 de gener del 2013 20:12 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/614492-de-guindos-obre-la-porta-a-una-distribucio-del-deficit-equitativa.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui