dilluns, 7 de gener del 2013

Camacho emplaça els tretze diputats d'UDC a constituir-se en grup propi



La líder popular enceta el 2013 intentant sembrar la discòrdia entre CDC i UDC pel procés d'independència, i presentant Mas com un president que només compta amb 37 diputats

 
Jordi Cornet, Alícia Sánchez-Camacho i Dolors Montserrat, avui durant la reunió de la direcció del partit. Foto: PPC.

La presidenta del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, té clar quin és l'objectiu a assolir durant aquest 2013: plantar i regar la llavor de la discòrdia en el si de la federació de Convergència i Unió. Així, durant la primera roda de premsa del 2013, no ha dubtat en batejar el pacte parlamentari CiU-ERC com a "Triple Aliança CDC-UDC-ERC", assegurar que "perjudica l'economia catalana i que s'ha convertit en obstacle per la recuperació econòmica de Catalunya", afegir que "hi ha sectors econòmics molt preocupats per la deriva de Mas" i concloure que "UDC no està sent cap alternativa a CDC, perquè fa seguidisme de Mas". Per tot plegat, ha emplaçat Josep Antoni Duran i Lleida a segregar els tretze diputats d'UDC dels 50 que la federació CiU té al Parlament i a constituir-los en un grup parlamentari diferenciat.

Segons Sánchez-Camacho, "hi ha sectors econòmics, empresarials, socials... molt preocupats per la deriva d'Artur Mas, i creuen que UDC és una alternativa. Però UDC no és cap alternativa, perquè fa seguidisme de Mas, com es pot veure en les declaracions de Núria De Gispert". Per tranquil·litzar aquests "sectors econòmics", la líder popular creu que els 13 diputats d'UDC s'haurien de constituir en un grup parlamentari diferenciat dels 37 de CDC, i així podrien votar contra el procés independentista que creu que Mas està endegant en solitari.

"UDC no pot dir una cosa i fer la contrària, no poden seguir enganyant el poble de Catalunya. O estan a favor de la independència, o no ho estan", s'ha lamentat la líder de la quarta força política catalana. Per aquest motiu, ha sentenciat: "Emplaço a Duran que els seus 13 diputats actuïn de manera diferent al Parlament. Si voten el mateix que CDC en la declaració d'independència, Duran serà tan responsable d'aquesta deriva independentista com ho és Artur Mas." I, si no poden votar diferent a causa de la disciplina de grup parlamentari, fins i tot ha gosat demanat al líder d'UDC "que creï un grup parlamentari propi al Parlament, amb els seus 13 diputats. Si no ho fan, i voten el mateix que CDC, ens porten a tots a la deriva independentista, i Duran en serà còmplice".

Així mateix, Sánchez-Camacho també sosté que"a CDC hi ha gent moderada i sensata molt preocupada per la deriva independentista de Mas", per bé que no ha volgut donar cap nom ni apuntar qui podria personificar aquest sector de la militància convergent.