diumenge, 6 de gener del 2013

Exministres contra la independència


Bono i Zaplana creen una fundació de defensa de la Constitució


Una trentena de ministres que van formar part de governs d'UCD, PSOE i PP han creat una fundació per a la defensa dels valors recollits a la Constitució espanyola impulsada pels exministres José Bono i Eduardo Zaplana, segons recull Catalunya Ràdio.

Aquesta iniciativa va néixer en una trobada celebrada fa uns quatre mesos a què van assistir una trentena d'exministres, i la majoria va coincidir en la necessitat de defensar els valors d'igualtat, unitat, llibertat i solidaritat recollits a la Carta Magna.



La fundació España Constitucional ha estat impulsada pel socialista Bono i el popular Zaplana, ja retirats de la política activa i que, malgrat militar en partits diferents, han mantingut amistat durant anys. Tots dos han manifestat reiteradament la seva defensa dels valors de la Carta Magna i la necessitat d'arribar a acords entre els principals partits per salvaguardar la unitat d'Espanya.


La fundació neix amb el suport d'un altre exministre popular i 'home fort' durant els governs de José María Aznar com és Ángel Acebes, que va ocupar la cartera d'Interior durant la seva segona i última legislatura.



Per part del PSOE, té el suport d'exministres de l'anterior govern socialista de Zapatero com Elena Salgado, vicepresidenta i ministra d'Economia, i María Antonia Trujillo, que va ocupar la cartera d'Habitatge, i amb exmembres de l'executiu de Felipe González com Carlos Solchaga, titular del Ministeri d'Economia i Hisenda, i Javier Gómez Navarro, de Comerç.

Entre altres, ratifiquen igualment la iniciativa històrics d'UCD com Marcelino Oreja, que va ser president de la formació i comissari europeu de Transport i Energia; Rodolfo Martín Villa, ministre de Governació amb UCD entre 1976 i 1979, i Jaime Lamo de Espinosa, ministre d'Agricultura de 1978 a 1981.

L'objectiu que es marca la fundació España Constitucional és difondre els valors de llibertat, unitat i solidaritat recollits a la Carta Magna de 1978, i fomentar la convivència entre espanyols.