diumenge, 13 de gener del 2013

Javier Arenas insta el PSOE a pactar per respondre "l'independentisme català"


El vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del Partit Popular (PP), Javier Arenas, ha instat el PSOE a recuperar la seva "condició de partit nacional" i a subscriure un gran pacte amb el PP per "respondre junts al desafiament de l'independentisme català".

Arenas, que ha presidit una reunió del Consell Territorial del PP sevillà, ha opinat que Espanya necessita que PSOE i PP "contestin junts el desafiament independentista de Catalunya" i ha emplaçat els socialistes "a defensar la Constitució i l'Estat de les Autonomies".

Espanya afronta, segons el popular, una "conjuntura institucional complexa" per "la deriva independentista" de partits nacionalistes catalans i per "la indefinició" del PSOE. Per això, Arenas veu necessària una resposta a "la bogeria independentista d'alguns" i a "la indefinició" del PSOE "com a partit nacional, encara que porti en les sigles la 'E' d'Espanya". Així, la solució, passaria per un gran pacte entre populars i socialistes.


Arenas també ha advertit que el PSOE "no pot apuntar-se als falsos debats territorials", que, segons creu, serveixen per "tapar la corrupció" i també "amaguen el debat real", és a dir, "el de la crisi o el de l'atur". A més, ha afegit que al PSOE "li fan por" els acords amb el PP, tot i que "s'equivoca", ja que aquests pactes són, a més de "bons per a tots dos partits", "bons per a Espanya".

Primer, a Catalunya i sense complexos

Arenas ha advocat perquè "la primera resposta" al desafiament independentista català es produeixi a la mateixa Catalunya "perquè els catalans són els més perjudicats pel govern bipartit que tenen en aquests moments" i perquè "el gran objectiu de Catalunya no és sortir d'Espanya, sinó de la crisi econòmica".

El dirigent popular ha apostat per "respondre amb tot el diàleg del món, però sense complexos i amb la Constitució a la mà, el desafiament independentista català", perquè "Espanya no està per experiments sobiranistes". "Espanya no és una conjuntura ni un estat d'ànim; és una gran vocació del conjunt de milions d'espanyols sota el paraigua de la Constitució espanyola, que ens ha portat trenta anys de benestar", ha asseverat.

Acabar amb les duplicitats de les administracions

El vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP ha proposat que aquest gran acord nacional entre populars i socialistes es plasmi com més aviat millor en un gran pacte per a "la reforma integral de totes les administracions" perquè, aquestes "no són eficaces, són molt costoses i, senzillament, la societat no pot suportar-les".

En aquesta "reforma integral" ha destacat la situació dels ajuntaments, "que no són els principals responsables del brutal dèficit públic" que pateix Espanya, però sí que són "clau per mantenir la igualtat i la cohesió nacional davant aquells que volen trencar-la".

Per Arenas, aquesta reforma administrativa ha d'aclarir les responsabilitats de cada administració i acabar amb les duplicitats, perquè són molt cares i fan tornar bojos els ciutadans".

El dirigent popular ha opinat que el 2013 serà l'any "en què definitivament comencem junts a sortir de la crisi econòmica" i ha destacat, amb cautela, que "la crisi l'estem remuntant" i que "el pitjor ja ha passat".

http://www.324.cat/noticia/2031766/politica/Javier-Arenas-insta-el-PSOE-a-pactar-per-respondre-lindependentisme-catala