dimecres, 5 de desembre del 2012

Vila d'Abadal aconsella ERC quedar-se a l'oposició

L'alcalde de Vic i ex-militant d'Unió els esperona a fer un govern fort des de la bancada opositora per no deixar aquest càrrec a l'unionisme

Rovira i Vila d'Abadal, al Parlament aquest matí. Foto: QS/ND


Consell de veterania de l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis Independentistes, Josep Maria Vila d'Abadal, a la número dos d'ERC, Marta Rovira. Després de la trobada que ha mantingut la dirigent republicana i l'alcalde independentista al Parlament per enfortir les relacions entre l'AMI i Esquerra,  Vila d'Abadal ha recordat el seu primer mandat com alcalde de la capital d'Osona per aconsellar a ERC que aposti per un govern fort des de l'oposició.

"Quan vaig ser alcalde per primer cop vaig configurar un govern quatripartit -CiU, PSC, ERC i ICV amb l'abstenció de la CUP- i vàrem deixar sola l'oposició a Plataforma per Catalunya, que es va quedar amb el protagonisme que li atorgaven els quatre regidors com a front opositor. El resultat fou que quatre anys després la formació d'extrema dreta va crèixer un regidor", ha explicat Vila d'Abadal.

Una experiència viscuda en pròpia pell que ha servit a l'alcalde vigatà per demanar a Rovira que "no deixin l'oposició a l'unionisme quan poder ajudar a configurar un govern i mantenir-se en la bancada opositora del Parlament". "No podeu permetre que l'unionisme lideri l'oposició", ha advertit l'alcalde.