dimecres, 5 de desembre del 2012

Somescola insta a mobilitzar-se per la immersió

Dilluns vinent, a 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Centenars d'entitats d'arreu del país ja es van concentrar fa un any per defensar l'escola en català. A la imatge, un casteller dels Moixiganguers d'Igualada donant suport a la immersió. Foto: Jordi Gabarró

La coordinadora pro-immersió lingüística Somescola, que agrupa la pràctica totalitat de sindicats docents, associacions de pares i d'alumnes, ha convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per aquest dilluns, 10 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, amb la intenció de defensar el model educatiu català i oposar-se a la nova reforma del ministre José Ignacio Wert.

El lema escollit serà el mateix que ja es va utilitzar davant l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del setembre de l'any passat: "Per un país de tots, l'escola en català."

A més, Somescola també preveu la possibilitat que es convoquin concentracions similars arreu del país durant aquests dies, que també tindran lloc a 2/4 de 7 de la tarda, i insta tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i els cartells amb el lema, així com a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns, 10 de desembre, a la sortida de l'escola.

Es dóna la coincidència que la convocatòria de dilluns vinent coincideix, justament, amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans.

També al Camp Nou

Òmnium Cultural, una de les principals entitats promotores de Somescola, també anima als seguidors del FC Barcelona que avui siguin al Camp Nou, a cridar al minut 20 "A Catalunya, l'Escola en Català!", tal com demana la Penya Almogàvers.