dimarts, 18 de desembre del 2012

Oriol Pujol veu possible tancar el pacte amb ERC aquest dimarts



El president de CiU al Parlament confia que les negociacions s'acabaran “bé i aviat”

El secretari general de CDC creu que allargar la investidura de Mas fins l'any que ve no seria “un missatge massa bo”

Artur Mas i Oriol Pujol en el consell nacional de CDC dissabte Foto: ORIOL DURAN.
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, no descarta assolir aquest mateix dimarts un acord amb ERC per garantir la governabilitat durant aquesta legislatura. Així ho ha assegurat durant una entrevista a Catalunya Ràdio, tot afegint que “això acabarà bé” però admetent, alhora, que “es podria tòrcer”. Pujol ha explicat que s'estan “empetitint” els “serrells oberts que afectaven temes pressupostaris, algunes prioritats que s'haurien de desenvolupar en aquesta legislatura i el procés de la consulta”.

Sobre la necessitat de fixar un període per convocar una consulta sobiranista, un dels esculls en les converses entre CiU i ERC, Pujol ha insistit que “una data fixa no és la solució”. Pujol ha subratllat que la consulta s'articularà per exercir “el dret a decidir” sense fixar, de moment, la pregunta, encara que ha afirmat que l'aposta del seu partit és votar per un Estat propi dins de la Unió Europea (UE).
Oriol Pujol ha admès que, la setmana passada, la negociació amb ERC es va “tòrcer” i per això no es va poder assolir el pacte que estaven “a punt de tancar” el president, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. El cap de setmana, ha afegit, va estar carregat “d'interpretacions” sobre si el pacte era “molt verd o molt madur”. Han passat encara no dos dies i, aquest dimarts, Artur Mas es reunirà amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, després que ho hagin fet els líders de tots els grups parlamentaris. Oriol Pujol ha assenyalat que Mas i De Gispert podrien “mantenir el calendari establert” i fer el Ple per investir el president de la Generalitat aquesta setmana.
Amb tot, Oriol Pujol ha admès que hi ha termini fins al 4 de gener per investir Mas com a president i, si no es tanca un acord amb ERC, s'hauria de “portar a la pràctica” l'avís emès per l'actual president en funcions, en el sentit de no fer el Ple d'investidura fins l'any que ve. Ara bé, el “missatge” que es traslladaria si es complís aquesta hipòtesi, des del punt de vista de Pujol, “no seria massa bo per part de ningú”.
Darrera actualització ( Dimarts, 18 de desembre del 2012 12:29 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/603571-oriol-pujol-veu-possible-tancar-el-pacte-amb-erc-aquest-dimarts.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui