dimarts, 4 de desembre del 2012

Mas i Duran coincideixen que l'única opció de pacte és ERC

Refermen el seu compromís programàtic amb la celebració d'una consulta “emparada en la legalitat”

Els dos socis de la federació es reuneixen per avaluar l'escenari postelectoral i tancar qualsevol polèmica entre els dos partits


El president del govern en funcions, Artur Mas, i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, aquest dimarts al Palau de la Generalitat Foto: ACN.
El president de CDC i CiU, Artur Mas, i el líder d'UDC i secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, han coincidit aquest dimarts que l'única opció de pacte per garantir la governabilitat és ERC. També han refermat el seu compromís amb la celebració d'una consulta “emparada en la legalitat”,
Els dos socis de la federació s'han reunit aquest dimarts abans de la trobada setmanal del Consell Executiu per avaluar l'escenari postelectoral. Segons ha explicat CiU en comunicat, Mas ha ampliat a Duran la informació que ja li havia transmès per telèfon sobre les entrevistes mantingudes amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro.
Després d'analitzar els resultats d'aquestes converses Mas i Duran han coincidit que “l'única opció per garantir l'estabilitat i la governabilitat” és ERC. La nota que afegeix que els contactes amb els republicans “continuaran i en funció dels continguts finals de la negociació es prendran les decisions corresponents”.
CiU també remarca que entre els continguts de la negociació hi haurà “segur” l'aposta per convocar una consulta “emparada en la legalitat”. “No tindria cap sentit que no es fes, ja que és un compromís de la federació assumit en la campanya electoral davant el poble de Catalunya”, subratlla el comunicat. A més, destaca que la consulta “se sustenta en una àmplia majoria al Parlament que empara la seva convocatòria”.
Amb aquesta trobada, la federació vol tancar qualsevol tipus de polèmica entre les dues formacions que la integren i deixar clar que el líder d'Unió accepta un pacte amb ERC, tot i que Duran ja ha dit que preferiria incorporar també el PSC a l'acord.
Darrera actualització ( Dimarts, 4 de desembre del 2012 13:31 )