dijous, 27 de desembre del 2012

Mas es vanta de formar un Govern de «musculatura política»


Demana que sigui un executiu de "fets i paraules"

 

Els 12 consellers del nou Govern amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Foto: Pere Francesch.

 
"Sou les persones de major graduació dins la tripulació." Amb aquesta frase, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha tirat de beta de la seva mina de metàfores marineres per definir el seu segon executiu. En la presa de possessió celebrada aquesta tarda al Palau de la Generalitat, Mas s'ha vantat d'articular un Govern de "musculatura política" al qual ha demanat que sigui de "fets i paraules" i sigui capaç de "pactar i de dialogar" sobretot amb Espanya.

"Heu de ser un govern transparent i fiable, autoexigent, humil en el comportament i sensible en el patiment de la població", ha advertit Mas. Així mateix ha demanat que l'executiu no sigui "frívol" però que tampoc enterri les il·lusions, i no apagui la flama de l'esperança, de la confiança, del compromís i de la il·lusió".

Mas, que ha assegurat que les decisions es prenen amb "soletat i, moltes vegades, a contracor" ha agraït els consellers que pleguen els serveis prestats en un "govern sortint ha resolt molts més problemes dels que hagi pogut crear". I als nous, només els ha desitjat "sort".

Més informació en els propers minuts.