dijous, 27 de desembre del 2012

Mas als consellers: 'No malmeteu les esperances del poble de Catalunya'


emana als membres del nou govern que tinguin transparència, humilitat i diàleg


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als consellers del nou govern que tinguin un tarannà dialogant i transparent o que siguin conscients de les esperances dels ciutadans de Catalunya en la legislatura que ara comença i que ha d'acabar portant a un referèndum sobre la independència. 'No pot ser un govern il·lusionista però no pot malmetre les esperances del poble de Catalunya. Mantingueu viva la flama del compromís amb el país', ha dit Mas en l'acte de presa de possessió dels consellers. I ha afegit: 'Voldria un govern transparent i fiable. Sense amagar el cap sota l'ala, que digui la veritat.'


'És un govern que neix amb musculatura política perquè els temps ho demanen, Però no ha de fer perdre ni un gram d'eficàcia; ha de ser capaç de mantenir el vaixell en flotació malgrat les inclemències que hi haurà. I n'hi haurà de més fortes', ha dit Mas, que ha demanat que hi hagi un diàleg institucional amb l'estat espanyol, per més difícils que siguin les relacions.
Les novetats del nou govern
Una de les novetats més destacades d'aquest nou govern és que l’ex-portaveu, Francesc Homs, serà el conseller de Presidència i s'encarregarà també de l'acció exterior. Felip Puig deixarà Interior, que ocuparà Ramon Espadaler, d'Unió, i dirigirà Empresa i Ocupació, en substitució de Francesc Xavier Mena. El secretari del govern, Germà Gordó, serà el conseller de Justícia, en substitució de Pilar Fernández Bozal, que havia estat designada a proposta d'Unió.
Hi ha encara més novetats destacables en aquest nou govern d'Artur Mas, com la incorporació del batlle de Figueres, Santi Vila, a la conselleria de Territori, en comptes de Lluís Recoder, que ja fa uns quants dies que va anunciar que no continuaria a l'executiu. I Neus Munté, de CDC, que substituirà Josep Lluís Cleries a la conselleria de Benestar i Família.
Vila i Munté són les dues cares noves de CDC al govern, perquè Francesc Homs i Germà Gordó ja en formaven part com a secretaris. Santi Vila és el batlle de Figueres i encapçalava la llista electoral de Girona, i Munté és una dirigent de nova fornada que havia treballat a la UGT.
Mantindran la cartera Ferran Mascarell a Cultura; Joana Ortega a vice-presidència; Boi Ruiz a Sanitat; Irene Rigau a Ensenyament; Josep M. Pelegrí a Agricultura i Andreu Mas-Colell a Economia i Coneixement.
Us oferim el perfil dels nous consellers: Qui són els nous consellers del govern d'Artur Mas?
I aquesta és la llista definitiva de conselleries:
Joana Ortega, consellera de Governació i Relacions Institucionals i vice-presidenta del govern.
 
Francesc Homs, conseller de Presidència.

Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement.

Irene Rigau, consellera d’Ensenyament.

Boi Ruiz, conseller de Salut.

Ramon Espadaler, conseller d’Interior.

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat.

Ferran Mascarell, conseller de Cultura.

Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Neus Munté, consellera de Benestar i Família.

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació.

Germà Gordó, conseller de Justícia.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4069154/20121227/mas-consellers-malmeteu-esperances-poble-catalunya.html