diumenge, 16 de desembre del 2012

LaVanguardia contra l’acord de CiU i ERC. Tot val per liquidar Mas



“La direcció de CiU sap bé, que el president en funcions de la Generalitat ha consumat una aposta fallida i que no és l´home ni per al futur de Catalunya ni per al futur de CiU”

 
Ho diu La Vanguardia en un segon article demolidor contra el President Mas d’un prohom espanyol a qui la família Godó dóna amplia cobertura en els seus mitjans, José Antonio Zarzalejos, un article que complementa les dues darreres editorials del diari i el famós semàfor vermell que La Vanguardia li va posar a Artur Mas, i per abar-ho de rematar cal llegir la crònica del diari signada per en Jordi Barbeta que li toca escriure i especular sobre allò que no és veritat. Tant sols cal fer una ullada a les xarxes o parlar amb membres del Consell Nacional de CDC per comprovar com una amplia majoria està d’acord amb les demandes republicanes d’establir un full de ruta clar i una data màxima per a la celebració del referèndum.  
 
 “Acordar una data per a una consulta que es pretén legal no només és un error que Mas i Duran no haurien de cometre sinó una mostra de debilitat”

Era l'Editorial de Pepe Antich a La Vanguardia d'ahir, en la seva creuda contra el sobiranisme. El mateix home que un dia va tenir “el valor” d’estripar davant les càmeres de TV3 una enquesta del CEO que deia que a Catalunya ja hi havia una majoria d’independentistes, ahir en una editorial suplicava als socialistes que vinguessin a rescatar a CiU i d’aquesta manera avortar, la que ells anomenen, “deriva sobiranista.”


Pepe Antich, l’home que estripa les enquestes que no pot manipular

Diu en el seu editorial que una enquesta encarregada per la FORTA després de les eleccions catalanes i a la pregunta de quines haurien de ser les prioritats del nou govern, situa amb primer lloc amb un 66% la necessitat de fer front als problemes de l’economia i situa com a segon i a molta distància avançar en el tema de la independència. No s’adona Pepe Antich que hi ha un convenciment majoritari que per arreglar els problemes de l’economia catalana ens cal la independència? Que la gent sap que sense els 16.000 milions que patim d’espoli fiscal difícilment ens hem sortirem? i que sense els 8.000 milions compromesos en diferents inversions no executades no hi ha sortida?. Antich sap que està a la corda fluixa i ha fet un canvi de rumb clar que fa content als lobbys de poder que saben quje la independència els farà perdre el seu estatus.

ERC ha anat a les negociacions en l’apartat econòmic molt ben preparada, i això posa nerviós sectors de poder

El mateix equip econòmic de CiU i de l’entorn del Conseller Mas Colell han quedat sorpresos per l’alt nivell de les propostes presentades per l’equip republicà, moltes de les propostes presentades han estat acceptades entusiàsticament per l’entorn del Conseller. El mateix Josep Cuní ho va dir en el darrer programa de @8aldia del passat divendres en afirmar que els negociadors republicans van exigir analitzar capítol per capítol les dades econòmiques del pressupost per fer aportacions.