dimarts, 4 de desembre del 2012

La Generalitat també plantarà Wert en la Conferència d'Universitats

Antoni Castellà, secretari d'Universitats.
Ho ha anunciat el secretari d'Universitats, Antoni Castellà
El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, també plantarà el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en la reunió de la Conferència General de Política Universitària convocada per aquest dimecres. Aquesta arriba just després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hagi abandonat abans d'hora la reunió de la Conferència d'Educació, també presidida per Wert. El motiu és 'l'agressió directa' contra la llengua catalana i contra l'estatut arran de l'avantprojecte de llei que impulsa el govern espanyol. A través d'un comunicat, Castellà ha argüit que l'avantprojecte de Wert 'suposa una agressió directa contra la llengua catalana, l'estatut i deixa en runes el model català d'accés al nostre sistema universitari'.
El secretari d'Universitats ha lamentat que Wert, en lloc de rectificar els articles de la llei que vulneren competències de la Generalitat, ho ha 'empitjorat, perquè el nou avantprojecte és marcadament reglamentista i margina la Generalitat'.

Castellà ha recordat que la llei elimina la selectivitat i la substitueix per una revàlida al final del Batxillerat, i ha alertat dels perills que l'estat s'atribueixi, com estableix l'avantprojecte presentat, la competència per 'marcar els criteris, establir les característiques i fixar els continguts' d'aquesta prova.