divendres, 7 de desembre del 2012

La diputada de la CUP que canta nadales reivindicatives als bancs



Una desena de membres de l'Assemblea pels Drets Socials d'Osona canten dins l'oficina del Banc de Sabadell, en primer pla Georgina Rieradevall. Foto: Adrià Costa

L’Assemblea pels Drets Socials a Osona ha organitzat aquest migdia una cantada de nadales reivindicativa a diversos bancs del centre de Vic, Osona. Una desena de persones, amb una pandereta, han entrat a les oficines de Caixa Catalunya, La Caixa, Unnim i el Banc de Sabadell, entre d’altres, i han cantat una cançó de Nadal preparada per a l’ocasió, on s’acusa els bancs de ser els que han provocat la crisi i d'efectes colaterals, com els desnonaments. Entre aquesta desena de persones, la diputada electe de la CUP, Georgina Rieradevall. Ja van advertir que portarien la veu dels sense veu al Parlament... i on faci falta.


Algunes de les estrofes de la cançó són més que explícites: “Els bancs la caguen grossa, correm tots a ajudar”, “El pobre Sant Josep no té casa pel menut, petic-petuc” o “Però aquesta santa crisi, d’on nassos ha sortit?”. Els clients i treballadors dels bancs s’han sorprès per l’acció però s’ho han pres amb bon humor. En alguna de les oficines, fins i tot hi ha hagut aplaudiments.

A l’acció reivindicativa hi han participat alguns membres de la CUP, com l’advocat Antoni Iborra, l’exregidor de Vic Quim Soler i la nova diputada al Parlament, Georgina Rieradevall, abillada amb una barretina catalana.


Una desena de membres de l'Assemblea pels Drets Socials d'Osona cantant la Nadala a l'exterior de l'oficina de La Caixa, al varrer Verdeguer. Foto: Adrià Costa

Una desena de membres de l'Assemblea pels Drets Socials d'Osona cantant nadales a La Caixa. Foto: Adrià Costa

http://www.naciodigital.cat/noticia/49638/diputada/cup/canta/nadales/reivindicatives/bancs