dilluns, 24 de desembre del 2012

Indignació pels informes falsos de la policia espanyola contra polítics catalans



Jordi Turull, Alfred Bosch, Joaquim Nadal i Carme Forcadell exigeixen responsabilitats i avisen que el joc brut continuarà


La informació publicada aquest diumenge pel diari 'El País' segons la qual comandaments de la policia espanyola actuen al marge de la llei elaborant informes falsos sobre polítics catalans per a deslegitimar el sobiranisme ha generat indignació en la classe política catalana. Dirigents de CiU, ERC i PSC van exigir responsabilitats al govern espanyol i van qualificate els presumptes fets de gravíssims.


CiU exigeix responsabilitats per les actuacions al·legals de la policia espanyola
El portaveu de CiU al parlament, Jordi Turull, va demanar 'responsabilitats i actuacions immediates' per aquestes suposades actuacions al·legals de comandaments de la policia espanyola. Turull va titllar de repugnants els presumptes fets i va dir que calia actuar de manera decidida: 'Això és de tot menys estat de dret'. 'Es confirma una guerra bruta que ens recorda les clavegueres de l'estat de fa anys', va dir en una referència velada als GAL.
Turull va exigir al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, qui és previst que assisteixi avui l'acte de presa de possessió d'Artur Mas com a president de la Generalitat, que demanés disculpes al poble de Catalunya per haver fet el joc a aquest tipus d'informacions' publicades pel diari 'El Mundo'.
ERC ho denunciarà al congrés i a Europa
El portaveu d'Esquerra al congrés espanyol, Alfred Bosch, va qualificat les presumptes actuacions al·legals de comandaments de la policia espanyola contra de polítics catalans com un fet gravíssim. 'És un atac que no ve donat per motius personals, sinó que és un atac contra tots els dirigents dels partits catalans que s'han atrevit a fer un viratge a favor del dret de decidir', va dir, en un comunicat. Bosch va anunciar que proposaria una acció concertada dels partits catalans per denunciar els fets al congrés a la Unió Europea.
'Cal exigir, de manera urgent, explicacions al govern espanyol, demanar la compareixença dels responsables polítics i arribar fins al final amb mesures de correcció i, si cal, dimissions', va dir. El portaveu republicà al congrés espanyol va declarar que lamentablement, aquests fets no eren nous perquè, segons ell, hi havia indicis d'una 'pujada de to dels aparells de l'estat vers el nou rumb polític de Catalunya'. 'Cal saber si aquesta gent actua pel seu propi compte o si bé actuen amb el coneixement del govern espanyol. Perquè si ho fan amb el coneixement del govern és gravíssim i, si no, també'.
Bosch considera que els catalans aposten per la democràcia, les urnes i la llibertat, mentre 'en contra n'hi ha que aposten per la guerra bruta, per la desinformació, per la intoxicació i per rebentar el procés democràtic'. Bosch va qualificar aquestes presumptes actuacions com 'GAL mediàtic.
Joaquim Nadal demana dimissions pels informes falsos de la policia espanyola contra els polítics catalans
L'ex-conseller de la Generalitat Joaquim Nadal, per la seva banda, va demanar a Twitter dimissions, en aquesta piulada: 'Després de les informacipns d'avui de "El País", i precisament d'aquest diari, vull veure rodar caps i si cal el del ministre d'interior!'
Forcadell diu que hem s'estar preparats pel joc brut de l'estat espanyol
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va dir ahir que l'estat espanyol utilitzaria totes les vies possibles per a frenar la independència de Catalunya, des de l'ofegament econòmic del país fins a la inhabilitació del president de la Generalitat, Artur Mas, o la suspensió de l'autonomia catalana. Per Forcadell, les presumptes actuacions al·legals de comandaments de la policia contra polítics catalans, 'són una estratègia més del joc brut' de la por que s'està duent a terme des d'Espanya i que en opinió seva també recaurà també sobre altres personalitats del país. 'L'estat espanyol està demostrant que no és democràtic i hem d'estar preparats pel que pugui passar', va dir ahir Forcadell.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4068356/20121224/indignacio-pels-informes-falsos-policia-espanyola-politics-catalans.html