dimecres, 26 de desembre del 2012

«Help Catalonia», el mitjà que dóna a conèixer Catalunya al món



El seu objectiu és explicar com són els catalans i què volen, mostrar que el desig d'independència "no és cosa de quatre gats"

Portada del mitjà digital "Help Catalonia", versió anglesa. Foto: ND

"Ajudar a Catalunya és conèixer què hi passa, com pensem els catalans i què volem". Aquest és el motor de "Help Catalonia", un mitjà digital que pretén traslladar la situació que es viu a Catalunya a la resta del món, oferint dades i informacions sobre "la guerra silenciosa i bruta" que l'Estat espanyol està duent a terme contra els catalans i, entre altres, contra el dret a decidir i la llengua catalana.


Segons ha explicat un dels membres de l'equip de "Help Catalonia" a Nació Digital, "la majoria dels mitjans internacionals només tenen la versió de Madrid, ja que és allà on estan la major part dels corresponsals. Nosaltres volem que la veu dels catalans se senti i que es conegui què passa, com és la relació entre Catalunya i Espanya. Volem mostrar als altres països que el desig d'independència no es cosa de quatre gats".

"Help Catalonia" va néixer fa dos anys i està format íntegrament per voluntaris -30 actualment-. La majoria dels continguts que ofereix la seva pàgina web són propis, escrits pels membres del seu equip i traduïts al castellà, anglès, francès i alemany. "Quan vam començar només traduíem els textos a l'anglès. Avui dia tenim una bona relació amb els mitjans dels Estats Units i Gran Bretanya, però sobretot amb els d'Escòcia. Ara tot just hem començat a traduir els escrits al francès i al alemany, encara ens hem de consolidar", explica una voluntària de "Help Catalonia". Les expectatives i les primeres impressions, però, són molt positives.

A banda dels textos propis, "Help Catalonia" també es fa ressò de reportatges i notícies que considera interessants i necessaris per entendre una mica més la situació que viu Catalunya. Els ciutadans també juguen un paper destacat, ja que el mitjà publica articles de catalans que volen explicar la seva experiència, el que volen com a catalans, quina és la seva visió del conflicte, etc.

Arran dels últims esdeveniments, com la manifestació de l'11 de setembre o la voluntat de Catalunya de celebrar un referèndum d'autodeterminació, l'interès per la causa catalana a nivell internacional a augmentat considerablement. "Per la diada un munt de mitjans d'arreu del món es van posar en contacte amb nosaltres, interessats en saber què passava i el que allò significava", explica l'equip. "Ara mateix estem saturats perquè hi ha molta feina. Necessitem més voluntaris, gent que vulgui contribuir a explicar al món que passa a Catalunya".


http://www.naciodigital.cat/noticia/50156/help/catalonia/mitj/na/con/ixer/catalunya/al