divendres, 7 de desembre del 2012

Duran no dóna treva a Mas



Referma l'aposta d'UDC per la confederació, assegura que CiU ha deixat orfes milers de no independentistes, i s'oblida que molts independentistes abandonen Unió


Barcelona (ACN).- El president del comitè de govern d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que fins i tot Artur Mas preferia incorporar el PSC a l'acord amb ERC. En la seva carta-web als militants d'UDC, Duran s'ha dedicat a desmentir les interpretacions d'alguns mitjans de comunicació sobres les seves paraules en el Consell Nacional d'UDC. Això sí, ha refermat l'aposta del seu partit per la confederació, i per tant no per la independència, i que CiU ha deixat orfes en aquestes eleccions milers de catalanistes no independentistes. "Ho sento, és el que pensem", ha dit Duran, que s'ha queixat que el seu partit i ell "fan nosa" perquè no són frontistes.

 Duran víctima d’una conxorxa manipuladora?

El líder d'UDC,  ha negat que fes un discurs antiindependentista o que digués que UDC no s'ha de deixar arrossegar pel sobiranismeduran el Consell Nacional passat. "Completament fals! Interessa presentar-me i presentar-nos com antiindependentistes, però no som anti res i tampoc antiindependentistes", ha argumentat Duran, que ha subratllat que a UDC hi ha i hi haurà independentistes, però la posició majoritària aprovada al congrés del partit aposta per la confederació.


Unió, un partit de grisos

De fet, s'ha queixat que el seu partit i ell "fan nosa" precisament perquè no es volen situar en cap dels dos blocs. "Per molt que rebem, ningú ens apartarà del camí de negar que tot hagi de ser blanc o negre. Hi ha molts grisos", ha defensat, tot remarcant que UDC reivindica el dret a l'autodeterminació i la consulta, però no està ni pels "frontismes ni per les veritats absolutes".

 Les incontinències de Duran, capaç de dir el vot d’Ortega o les preferències de Mas

També ha negat que ell apostés per un pacte amb el PPC, sinó que el que calia és  refer ponts pel que fa a la relació institucional. Però això, ha insistit, no té res a veure amb un acord de legislatura, perquè els únics acords possibles eren amb ERC i PSC. De fet, ha reiterat que ell hagués preferit un pacte amb les dues forces, i ha revelat que també Mas ho volia així.

Igualment, ha desmentit que ell preferís un acord només amb els socialistes, perquè faria la sensació que s'ajuntaven les dues formacions que havien perdut escons i que es podrien estar intentant tapar les vergonyes després del cas Mercuri. És fals, ha continuat, que ell hagués hagut d'acceptar un pacte amb ERC, perquè ell mateix ja el defensava des del principi.

 Déu l’ha fet diferent

Insistint que no hi ha diferències entre ell i Mas, ha assegurat que la reunió que van mantenir dimarts la van acordar dissabte a primera hora, i no tenia res a veure amb el consell nacional d'UDC. De fet, segons ell, no van dedicar ni un minut a parlar d'això i no hi havia cap tensió per calmar. "No penso exactament el mateix que Mas, como no penso exactament el que pensen Joana Ortega, Marta Llorens o Pelegrí. Déu ens ha fet diferents. Però s'equivoquen els que busquen diferències amb el president Mas. Perden el temps “burxant", ha conclòs.