dissabte, 1 de desembre del 2012

Defensa es gasta mig milió d'euros en un videojoc

Es tracta de la versió militar del joc 'Arma 2'

Imatge del videojoc
 
El Comandament de Suport Logístic de l'Exèrcit espanyol s'ha gastat 495.800 euros sense IVA en la versió militat del popular videojoc 'Arama 2'.

Així, s'han comprat  250 llicències de 'Virtual Battlespace-VBS2', nom de la nova versió, segons informa aquest dissabte el diari El Mundo. "El contracte es va formalitzar amb l'empresa francesa Antycip Simulation SAS, dissenyadora d'eines com 'TerraTools' i 'TerraSim' per 'VBS2'", s'assegura.

Aquest simuladors s'usen des de fa anys a països com els Estats Units o Canadà i fins i tot s'utilitzen a l'OTAN per a entrenar militars.

Segons informa el diari, el Ministeri de Defensa al·lega que aquest tipus de simuladors són més barats que les pràctiques amb actors ja que -citant un informe del ministeri- "de gran importància durant el procés d'ensinistrament és la simulació en exercicis amb actors reals".
"Però aquests són difícils i costosos ja que requereixen de personal amb profunds coneixements de la forma d'actuar de la població i de l'ambient en què es mourà la unitat, i en quantitat suficient perquè sigui eficaç", s'afegeix.