dimarts, 4 de desembre del 2012

Cimera per aturar «l'ofensiva espanyola» contra la immersió

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, als Premis Planeta Foto: ACN

Mas telefona als líders d'ERC, ICV i PSC els cita per dimecres de la setmana vinent amb l'objectiu de donar una "resposta política" a la iniciativa de Wert



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat aquest matí als líders dels partits que històricament han donat suport a la immersió lingüística, és a dir, el d'ERC, Oriol Junqueras, el del PSC, Pere Navarro i el d'ICV a una "cimera de país" en defensa del sistema d'ensenyament que estableix el català com a llengua vehicular. Aquesta serà la "resposta política i institucional" a l'esborrany presentat pel ministre espanyol d'Ensenyament, José Ignacio Wert, que preveu eliminar la immersió lingüística.

Segons ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, la cimera, per altra banda insòlita, es celebrarà dimecres a la tarda de la setmana vinent, aprofitant la convocatòria del Consell Escolar de Catalunya al mateix Palau de la Generalitat.

Homs que ha titllat l'iniciativa de Wert "d'amenaça amb tota regla" i "d'ofensiva espanyola contra la immersió", ja ha advertit que a "Catalunya s'aplicarà la Llei d'Educació de Catalunya, no ens imaginem aplicant una altra llei".

La participació no és tancada, per això, Homs també a convidat a la CUP, com a nou grup parlamentari, perquè "no hi sobra ningú" i donar un "missatge clar i inequívoc que no s'estalviaran esforços per aquesta ofensiva contra el català i la convivència".