dimarts, 11 de desembre del 2012

Berlusconi sosté que la prima de risc «és una estafa»



Berlusconi torna a la primera línia política. Foto: Arxiu ND.

L'expresident del govern italià i, des de dissabte, nou candidat a ocupar el mateix càrrec, Silvio Berlusconi, ha assegurat avui que la prima de risc "és una estafa i un invent amb què es va intentar destruir una majoria que havia estat votada pels italians i que governava el país".

Berlusconi, de fet, va haver de dimitir quan la prima de risc italiana es va disparar perquè els mercats van deixar de confiar en l'estabilitat financera italiana. I, segons que ha raonat a Canale Cinque, "abans no n'havíem sentit a parlar mai, tan sols se'n parla d'un any ençà, i què ens importa?"

Criticant la "política germano-cèntrica" que ha practicat la Unió Europea, ha assegurat que no entén les pors sorgides arreu del continent pel seu retorn: "El govern Monti ha dut una crisi molt pitjor que la situació en què ens trobàvem quan nosaltres érem al govern. Amb aquest govern, el PIB ha caigut un altre 2%, tots els indicadors són pitjors que quan governàvem. Tot ha empitjorat".

El novembre de l'any passat, la prima de risc italiana va superar els 520 punts i l'interès dels bons va ser de més del 7%. En els dos dies successius, el senat i el parlament italians van aprovar els pressupostos del 2012 amb tots els ajustos que els exigia la Unió Europea, i després va acabar dimitint Berlusconi.

http://www.naciodigital.cat/noticia/49727/berlusconi/sost/prima/risc/estafa