dijous, 27 de desembre del 2012

Bankia s'enfonsa un 20% a borsa i sortirà de l'Íbex-35 el 2 de gener



Fonts del Banc d'Espanya asseguren a Reuters que els accionistes de Bankia "perdran fins i tot la camisa"
La injecció de capital a Bankia ja suma 18.000 milions d'euros des del moment de la nacionalització, mil milions menys del que va demanar l'entitat. La injecció de capital a Bankia ja suma 18.000 milions d'euros. PABLO BLÁZQUEZ

Bankia ha perdut un 20% a borsa després que ahir el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) anunciés que sotmetria l'entitat a una ampliació de capital i a una posterior devaluació del valor nominal de les accions. Amb la caiguda, els títols de l'entitat han tancat amb un valor de 55 cèntims i la capitalització borsària de l'entitat ha acabat en els 1.100 milions d'euros, lluny dels 1.368 amb què ha obert la sessió.


En el moment del tancament dels mercats, la Secretaria de Gestió dels índex Íbex ha emès un comunicat en què informava que per decisió del seu Comitè Assessor Tècnic, Bankia serà expulsada de l'Íbex 35 el proper 2 de gener i, tot i que seguirà cotitzant, la seva ubicació en el selectiu quedarà en suspens fins que no tanqui el procés d'ampliació de capital anunciat ahir pel FROB, propietari del banc.
L'enfonsament dels valors de l'entitat ha coincidit amb la publicació d'unes declaracions d'un tècnic del Banc d'Espanya a Reuters, on assegura que els accionistes "perdran fins i tot la camisa". La font, que ha parlat a condició de mantenir-se en l'anonimat, ha apuntat que els títols de Bankia, una vegada tancada l'ampliació de capital i la devaluació del valor de les accions, quedaran pràcticament a zero, com ha passat amb el Banc de València.
L'entitat valenciana, adquirida per La Caixa, també va veure com el FROB anunciava que devaluaria les accions fins a deixar-les en un cèntim. La decisió anunciada ahir ha comportat que les accions del Banc de València es desplomessin més d'un 21%.
A part d'avançar algunes de les operacions que realitzarà als bancs dels quals és propietari, el FROB també va fixar ahir el forat de capital de les entitats; destaquen els prop de 4.200 milions de Bankia, 10.444 milions si tenim en compte la matriu, Banco Financiero y de Ahorro (BFA).

http://www.ara.cat/economia/Bankia-senfonsa-sortira-lIbex-35-gener_0_836316516.html