dimecres, 26 de desembre del 2012

Soler: "El PSC ha acabat sent una rèmora en els principals debats del país"




"Cal explicar el que està passant, el contingut social que hi ha al darrere. I sense el PSC serà molt més complicat".


L'historiador Toni Soler ha destacat a un article que el procés de transició nacional de Catalunya serà "molt més complicat sense el PSC".

A l'article El país del PSC Soler ha explicat que per tal d'evitar un conflicte intern a Catalunya entre els partidaris de la consulta pel referèndum "hem de posar-nos en la pell dels que poden sentir-se agredits i animar-los perquè, al seu torn, comprenguin la nostra frustració".


"Però mantenint el nostre objectiu democràtic ─ha matisat─ perquè això no se soluciona amb una majoria victoriosa i una minoria derrotada; però, a l'inrevés, encara menys".
 Prestem atenció a la gent del partit que va forçar Pere Navarro a prometre l'abstenció"

 L'autor de l'article ha dit que el PSC i les seves dues ànimes, en l'actual context polític català, "s'han d'identificar i unir-se sota postulats diferents": "Puc entendre els que somien en un trencament del socialisme català, perquè sota el puny de ferro dels aparells -el de Nicaragua i el de Ferraz- el partit ha acabat sent una rèmora en els principals debats que ha encarat aquest país".

Soler ha instat, però a pensar pel futur del país: "Però pensin, tots aquests somiadors, què passarà si el PSC es trenca a Santa Coloma, Cornellà, Tarragona i tants altres llocs on el PP i Ciutadans estan a l'aguait". Soler ha conclòs que "cal explicar" el que està passant, el contingut social "que hi ha al darrere", a tota la gent que viu aquest procés "amb angoixa".

Soler ha sentenciat: "Prestem atenció, més aviat, a la gent del partit que va forçar Pere Navarro a prometre l'abstenció en la tramitació de la consulta -amb gran escàndol de la direcció del PSOE-. Això, tinguem-ho clar, té més mèrit i més importància que mobilitzar un 90% d'independentistes a Osona".


http://www.tribuna.cat/recull-de-premsa//soler-cal-explicar-el-que-esta-passant-el-contingut-social-que-hi-ha-al-darrere-i-sense-el-psc-sera-molt-mes-complicat-24-12-2012.html