dilluns, 31 de desembre del 2012

Cercle Economia Josep Piqué, busca el “bocamoll” del Cercle d’Economia



Josep Piqué, president del Cercle d'Economia.

L’exministre amenaça els membres de la junta que expliquin a la premsa les discussions sobiranistes del lobby empresarial
Maria Coll
El president del Cercle d’Economia, Josep Piqué, vol descobrir qui és el bocamoll de la institució que explica fora d’aquesta els debats interns que tenen lloc sobre el debat sobiranista. Per això, cansat de les filtracions continues, l’exministre ha enviat una carta als membres de la junta informant-los de la seva preocupació i amenaçant-los en expulsar-los de la direcció si tornen a publicar-se informacions reservades.

Ha estat La Vanguardia qui les darreres setmanes ha publicat diverses informacions sobre la divisió dels membres del Cercle sobre la postura independentista adoptada pel govern català. A la carta Piqué reconeix la informació, però lamenta que certs posicionaments personals s’hagin fet públics. “Sabien perfectament els termes del debat. I com és natural no tenien micròfons. Algú de dins els hi ha explicat”, escriu Piqué a la carta. I, mentre ell sigui president, exigeix als membres de l’entitat “evitar comportaments que siguin deslleials a l’esperit de la casa”.

I tot seguit, Piqué es mostra disposat a adoptar mesures dràstiques que “impliquin la decisió d’apartar de la Junta, a aquells membres, que amb conductes d’aquest tipus, limitin, a la pràctica, la llibertat interna del debat, i, per tant, la independència del Cercle”. Una carta suposadament amenaçadora però que no sembla que hagi generat gaire efecte, perquè l’emissiva també s’ha acabat filtrant a la premsa.