dilluns, 24 de desembre del 2012

Mas ja és president «amb plena fidelitat al poble de Catalunya»




Complint amb tots els cànons del ritual, el 129è president lloa el pacte amb ERC i demana :democràcia,cohesió social, recuperació econòmica i dret a decidir

 

Mas entrant a Palau aquest matí. Foto: Aleix Moldes


A les dotze del migdia d'aquesta vigília de Nadal, el 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ja ha tornat a prendre possessió del càrrec amb la promesa “amb plena fidelitat al poble de Catalunya”.

En un acte sobri, gòtic i complint els cànons d'un ritual que s'adapta a cada elecció, Mas ha lloat el fet que “aquesta legislatura neix amb un pacte estable i gairebé nou de la política catalana". Un acord que ha definit com “ferm en els seus objectius i serè en les formes, suaviter in modo, fortiter in re, i amb plena vocació d'obertura a tots aquells que defensin l'exercici del dret a decidir”.

Mas, sense demanar indulgència ha recordat que s'està vivint un “moment únic”. “La situació actual supera qualsevol lideratge, pacte o dinàmica de partits, la situació requereix l'esforç d'una societat i un país”, ha assegurat Mas. Per fer-ho, el president demana quatre elements: “democràcia, unitat de país i cohesió social, recuperació econòmica i dret a decidir per canviar el rumb de la història del país”.

Així mateix, Mas s'ha vantat de participar en aquest objectiu amb “voluntat de ferro” recordant les paraules de l'historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte: “Tingueu fe en Catalunya”.

http://www.naciodigital.cat/noticia/50163/mas/ja/president/amb/plena/fidelitat/al/poble/catalunya