dimarts, 4 de desembre del 2012

Duran, candidat a millor orador del Congrés espanyol 2012

Redacció | Actualitzat el 04/12/2012 a les 11:52h

Josep Antoni Duran i Lleida, en una intervenció a la cambra baixa espanyola. Foto: Congreso.es.

El líder de CiU al Congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat seleccionat com a un dels quatre finalistes al premi "Emilio Castelar" al parlamentari millor orador que cada any atorguen els membres de l'Asociación de Periodistas Parlamentarios, conjuntament amb la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría, el socialista Ramón Jáuregui i el portaveu del PNB Josu Erkoreka. Duran, a més, també opta al premi "la pregunta del milió", que s'atorga a aquell parlamentari que ha formulat la qüestió més estrambòtica.


"¿Qué medidas piensa adoptar el Gobierno con el fin de facilitar, a los músicos profesionales que viajen en avión, el traslado de sus instrumentos en la cabina de pasajeros, con el fin de evitar que su transporte en bodega pueda deteriorarlos?", va demanar Duran, pregunta que l'associació de periodistes creu meritòria de ser reconeguda. També considera que són notables dues preguntes de Laia Ortiz (ICV) i Pere Macias (CiU), així com una de formulada per José Luis Centella (IU).

"En relación al libro editado por el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente titulado La vegetación de la Biblia… ¿Comparte el Gobierno la opinión del autor sobre que la manzana de Adán y Eva debió ser un albaricoquero, un naranjo amargo, un pomelo o un membrillero, ya que el manzano "no es originario de Palestina ni parece que exista asilvestrado en sus montes? ", va preguntar Ortiz. I, Macias: "¿Conoce el Ministerio de Fomento las características de la colonia de las ratas que se comen los cables de señalización de ADIF en la estació de Sant Miquel de Fluvià?"

D'altres candidats catalans a algun reconeixement són el portaveu d'ERC-RCat-CatSí, Alfred Bosch, que opta al títol de "diputat revelació", reconeixement al qual també opta Ortiz. Joan Coscubiela (ICV) ha estat nominat al premi "assot del govern"; Carles Campuzano, al "Luis Carandell a la millor relació amb la premsa", i Jorge Fernández Díaz (PP), al premi "càstig per a la premsa".