dimecres, 28 de novembre del 2012

TONI STRUBELL CAP DE LLISTA DE SI A LA DEMARCACIÓ DE GIRONA “Quan s'ha parlat de SI ha estat per ridiculitzar-nos”


“No hem sabut preveure un escenari d'eleccions anticipades“

“Catalunya està madura per assolir la independència”

 

El candidat Toni Strubell Foto: LL.S.

 

Toni Strubell deia ahir que se sentia satisfet per la feina que la seva gent ha fet durant la campanya, tot i haver perdut l'acta de diputat que tenien a Girona.
Faci'm una mica d'autocrítica: en què s'han equivocat?
Aquestes eleccions ens han agafat del tot a contrapeu. Nosaltres treballàvem amb un horitzó d'eleccions pel 2014. El nostre error segurament ha estat no saber preveure aquest escenari. Per altra banda, pensem que l'avançament de les eleccions va ser un error que no ha fet cap favor al sobiranisme.
Els resultats electorals demostren que Catalunya encara no està prou madura per assolir la independència?
Sí que n'està, de madura. Hi ha una majoria a favor de la independència, però hi ha hagut una polarització de vot útil cap a ERC. Tenim enquestes de l'octubre, també d'altres partits, que ens donaven entre 5 i 6 diputats. A Girona ens deixaven una mica per darrere d'ERC. La realitat és que els últims dos mesos hem estat víctimes d'una campanya de marginació per part de la immensa majoria de mitjans, excepte honroses excepcions, com ara El Punt Avui. A Girona, per exemple, vam fer un acte de fi de campanya que ha estat el tercer més important fet a la ciutat i sou l'únic diari que n'ha parlat.
Durant la passada legislatura han estat els enfants terribles del Parlament. No creu que aquesta radicalitat els pot haver perjudicat?
Fixi's en Compromís pel País Valencià. Ha fet coses molt semblants a les que hem fet nosaltres. Però ells tenen el suport del diari Levante. La labor que SI ha fet al Parlament s'ha explicat d'una manera completament deformada. Se'ns ha obviat, i quan han parlat de SI ha estat per ridiculitzar-nos.
Hi ha el perill que la coalició es dissolgui arran dels mals resultats?
Avui [ahir per als lectors] hi ha executiva, i farem una anàlisi conjunta de tot. Cal dir, però, que estem orgullosos del que hem fet. Hem rebut centenars de suports per la nostra tasca. És curiós el que passa amb SI: té suports internacionals, i a dins del país, en canvi, se'ns ha creat una imatge antipàtica, se'ns ha marginat fins a un punt indescriptible. Tenim unes institucions no del tot democràtiques que engoleixen tot allò que no interessa al sistema.
Darrera actualització ( Dimarts, 27 de novembre del 2012 03:55 )