divendres, 30 de novembre del 2012

Mas assumeix el suport d’ERC des de fora


Engega el procés negociador amb ERC, sense esperar un PSC molt desdibuixat, enten que tant sols és possible l’exercici del dret a decidit amb els republicans


La greu situació econòmica i les pressions dels lobbys de poder fan necessari no perdre el temps i tancar un acord per la governabilitat amb ERC. Mas accepta el posicionament dels republicans i tot sembla indicar que les converses entre les delegacions nacionalistes i republicanes tindran una acceleració a partir d’aquest cap de setmana, l’entorn del President en funcions té clar que cal marcar ja objectius i intentar tancar la campanya mediàtica que s’ha endegat contra la decisió republicana. Ara toca evitar un desgast innecessari de l’únic partit que sembla que està disposat a donar suport a un govern de CiU. No sigui cas que tanta pressió mediàtica, però no pas ciutadana, desgasti una ERC que ha explicat amb molta contundència el seu compromís amb el país i amb el partit que ha guanyat les eleccions.
 Roda de premsa del candidat Mas
S’ha anunciat una compareixença de Mas per avui on farà valoració de la situació i de les primeres converses que ha tingut, però tot sembla indicar que ha donat ordre de començar les negociacions amb els republicans que són l’única opció que li garanteix un suport per la governabilitat. Els equips negociadors s’estan preparant per totes dues bandes i sembla que tant Oriol Pujol com Marta Rovira tindran un paper important juntament amb altres membres de les respectives delegacions.

Mas i Junqueras, contactes permanents


Una de les claus de tot aquest procés es bassa en una bona relació entre Mas i Junqueras clau per aconseguir trencar els lògics recels i sobretot guanyar-se una confiança mútua que permeti superar les diferencies.  Malgrat el poc temps que Junqueras porta com a líder republicà, aquest s’ha guanyat una bona relació amb Mas. Persones com Joan Puigcercós o Ramon Tremosa amb qui Junqueras va treballar - juntament amb Raül Romeva-, d’una manera coordinada al servei del país durant la seva etapa de parlamentari al Parlament Europeu, ajuden a fer possible aquesta confiança.


Mas pot tenir més problemes amb Duran i certs lobbys que no pas amb ERC


L’actitud de Duran i Lleida i la d’alguns lobbys de poder pot ser un problema pel candidat Mas, les pressions podrien dificultar els acords amb els republicans i posar en perill el procés per l’exercici del dret a decidir, i això significaria el final polític de Mas.