divendres, 30 de novembre del 2012

L'Estat no té calés per actualitzar les pensions


Sáenz de Santamaría diu que el Govern espanyol "no hi pot fer front"

Soroya S.Stamaria

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que l'executiu no compensarà als pensionistes per la desviació de l'IPC, poc després que se sabés la xifra avançada de novembre que el situa en el 2,9%. I ho ha justificat al·legant que "no hi pot fer front".
El govern espanyol sí que les revaloritzarà el 2013 en un 1% i en un 2% per aquells pensionistes que cobrin de menys 1.000 euros. "Una decisió difícil però responsable perquè la prioritat del país és complir l'objectiu de dèficit", ha assegurat la ministra de treball, Fàtima Bañez.
Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la número dos de l'executiu de Rajoy ha assenyalat que per als pensionistes que cobrin menys de 1.000 euros al mes la revaloració serà del 2%, de manera que per a aquest col · lectiu la pensió que cobren es revalorarà l'alça en un 2%.
El Govern espanyol modifica per poder acordar aquestes decisions la llei reguladora del Fons de Reserva de la Seguretat Social per utilitzar 4.000 milions per fer front a la paga extra de les pensions.