dimecres, 28 de novembre del 2012

L'AMI promet impulsar la consulta si el govern no ho fa


Vila d'Abadal reclama a les forces independentistes que arribin a una entesa i facin un front comú “fort”

Detalla que tant les acusacions de corrupció com la vaga general han afectat les eleccions

Reunió del consell directiu i de la comissió executiva de l'AMI ahir a Arenys de Munt encapçalada pel seu president, Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: T.M.

 

“Ens sentim orgullosos i coresponsables que les eleccions hagin donat una clara majoria de forces polítiques a favor de la independència.” El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), va encapçalar ahir les reunions del consell directiu i de la comissió executiva de l'AMI a Arenys de Munt per valorar els resultats dels comicis de diumenge passat. Vila d'Abadal va reclamar “un govern fort i amb un president fort” per afrontar amb garanties el procés de la consulta pel dret a decidir. En aquest sentit, el president de l'AMI va fer una crida a ERC i la CUP a fer pinya i “ser generosos i posar per davant el país abans que els seus interessos, tal com han dit les urnes”, i va instar a investir el president en primera volta “per donar una imatge de fortalesa”. Malgrat reclamar la màxima unitat entre les forces sobiranistes, Vila d'Abadal va assegurar que el procés per convocar un referèndum durant aquesta legislatura no es pot aturar. “És obligació del nou govern impulsar la consulta per l'estat propi, però si aquest no ho fa, perquè no pot o perquè no vol, ho farem nosaltres des del municipalisme”, va precisar. El president de l'AMI, envoltat d'una desena d'alcaldes i regidors, va considerar que tant la vaga general com les acusacions de corrupció llançades pel diari El Mundo han “interferit en el desenvolupament normal d'unes eleccions i no han estat ni del tot lògiques ni lleials en un procés electoral net”. Vila d'Abadal va carregar contra el govern de Mariano Rajoy, al qual va qualificar de “deslleial”, i va anunciar que des de l'associació es continuarà treballant “dia a dia, municipi a municipi, per la independència”. A l'AMI s'han adherit fins al moment 627 municipis, entre els quals hi ha una única capital de demarcació, Girona.
L'organització ha convocat pel 14 de desembre la seva assemblea general a Vilanova i la Geltrú, que coincidirà amb el seu primer aniversari.

LA FRASE

Els partits han de
ser generosos i posar per davant el país abans que els seus interessos
Josep Maria Vila d'Abadal
president de l'associació de municipis per la independència